Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ για τα σχολεία- Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία τους στην Κοζάνη

3 Min Read
Σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη απόφαση, από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 – αυξημένου κινδύνου προβλέπεται:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους,
  • η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους,
  • η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τι θα γίνει με σχολεία και ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων που προβλέπει όμως την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη απόφαση, από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αυτών (εσωτερικούς και εξωτερικούς).

Αναλυτικά η απόφαση:

Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19»

Την ανάγκη ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τέταρτο επίπεδο προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (πολύ υψηλό), λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και εξαίρεσης της λειτουργίας των σχολείων από την αντίστοιχη πρόβλεψη του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων, δεδομένης της ισχύος ειδικότερων κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«3. Οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας και Ηρακλείου εντάσσονται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό).».

«4. Από τις 16 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6.00 έως τις 29 Οκτωβρίου 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εντάσσεται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αυτών (εσωτερικούς και εξωτερικούς) και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν.

Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).».

3. Τα Παραρτήματα με αριθμούς 1, 2 και 3 διαγράφονται και τα Παραρτήματα με τους αριθμούς 4, 5, 6, 7, 8 και 9 αναριθμούνται αντίστοιχα σε 1, 2, 3, 4, 5 και 6.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/335098_para-lockdown-kanonika-leitoyrgoyn-ta-sholeia-stin-kozani

Μοιραστείτε την είδηση