Ο διευθυντής του σχολείου ζητά σεβασμό στη δημόσια περιουσία και επαναφέρει το αίτημα για εξωτερικό φωτισμό
Σοβαρές φθορές στους χώρους υγιεινής του Γυμνασίου Σερβίων καταγγέλλει ο διευθυντής του σχολείου, Κυριάκος Τσολακίδης, κάνοντας λόγο για πράξεις βανδαλισμού που προκάλεσαν ζημιές σε καθρέφτες, κάδους, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.
Όπως επισημαίνει, οι καταστροφές δεν μπορούν να θεωρηθούν απλή απερισκεψία, καθώς υποβαθμίζουν το σχολικό περιβάλλον, δημιουργούν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας και επιβαρύνουν οικονομικά τη σχολική κοινότητα και τον δημόσιο φορέα που καλείται να αποκαταστήσει τις ζημιές.


Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, ενώ στο σχολείο κλήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καταγράψει τις φθορές και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο κ. Τσολακίδης απευθύνει έκκληση προς τους μαθητές να σέβονται τη σχολική περιουσία και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τη σοβαρότητα τέτοιων ενεργειών και τις συνέπειές τους.

Παράλληλα, επαναφέρει το αίτημα προς τον Δήμο Σερβίων για την άμεση τοποθέτηση εξωτερικού φωτισμού στον αύλειο χώρο του σχολείου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα βασικό μέτρο πρόληψης, ασφάλειας και προστασίας των εγκαταστάσεων.
«Το σχολείο είναι δημόσιος χώρος παιδείας και σεβασμού. Η προστασία του αποτελεί ευθύνη όλων», υπογραμμίζει ο διευθυντής, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε αντίστοιχο περιστατικό θα αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.









