«Βοήθεια στο Σπίτι» στις Δημοτικές Ενότητες Αιανής, Ελίμειας και Κοζάνης

2 Min Read

 

Στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης προέβη σε προσφορά συμβολικών δώρων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις Δημοτικές Ενότητες Αιανής, Ελίμειας και Κοζάνης.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί την κατεξοχήν οργανωμένη κοινωνική δομή στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας κοινωνικής και νοσηλευτικής φροντίδας και έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των δημοτών. Οι υπηρεσίες που παρέχει αρχικά απευθύνονταν σε μοναχικούς και ανήμπορους ηλικιωμένους καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά από τη μακροχρόνια παρουσία της δομής, το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έχει διευρυνθεί και πλέον εξυπηρετεί όποιον δημότη αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ο πυρήνας του «Βοήθεια στο Σπίτι», παραμένουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που εδώ και χρόνια μας ανοίγουν τα σπίτια τους και μας δέχονται πραγματικά σαν δικούς τους ανθρώπους. Για όλους αυτούς, θελήσαμε να δώσουμε ένα μικρό συμβολικό δώρο τις Άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων, περισσότερο σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας που μας ανοίγουν τα σπιτικά τους.

Τα δώρα που προσφέρθηκαν ήταν εικόνες με τη Γέννηση του Ιησού, που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κοζάνης.

Ευχόμαστε ειλικρινά χρόνια καλά και γαλήνη στις ψυχές των ανθρώπων.

 

Σεννή Μαρίνα

Κοινωνική Λειτουργός

 

Μοιραστείτε την είδηση