Βορίδης: Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα

4 Min Read

Ο υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στην Κοζάνη καλεσμένος του βουλευτή Γιώργου Αμανατίδη

Με μια κατά κόρον πολιτική ομιλία, η οποία εστίασε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ζήτησε από την Κοζάνη το βράδυ του Σαββάτου, να στηρίξουν οι ψηφοφόροι τη Νέα Δημοκρατία για αυτοδυναμία. Ο κ. Βορίδης, ήταν καλεσμένος του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη στην εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας σε γνωστό κέντρο δεξιώσεων της πόλης, το οποίο κατακλίστηκε από κόσμο.

«Η σημερινή σας παρουσία είναι συγκλονιστική, δεν έχω ξαναδεί τέτοια συγκέντρωση στην Κοζάνη ποτέ και αν πηγαίνουμε έτσι μπορεί και να τελειώσουμε από τις πρώτες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. Περιέγραψε «δυο κόσμους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που θα αναμετρηθούν στις εκλογές «ο κόσμος της αριστεράς και του εξισωτισμού με τις δικές μας αξίες» ανέφερε.

«Κερδίζουμε τη μάχη των ιδεών. Αν πριν δέκα χρόνια σας έλεγα πως θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο θα με λέγατε φασίστα και σήμερα που καταργήθηκε ο κόσμος μας λέει γιατί δεν βάλαμε την πανεπιστημιακή αστυνομία νωρίτερα στα πανεπιστήμια. Με ψήφο στη ΝΔ ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί και θα μεγαλώσει ενώ με ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμιστεί και θα αρχίσουν πάλι οι προσφυγικές ροές» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Μίλησε για μια θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη που «άλλαξε τη χώρα και σήμερα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη» και είπε πως «δεν υπάρχει ούτε λέξη από το προεκλογικό μας πρόγραμμα που δεν τηρήσαμε».

«Είμαστε περήφανοι δεξιοί και οι αξίες της παράταξής μας πηγάζουν από το έθνος, την οικογένεια, την θρησκεία και την ελευθερία και τα υπερασπιζόμαστε. Σε αυτές τις αξίες πάτησε το πολιτικό μας πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη μοναδική του αναφορά στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική τονίζοντας πως έβαλε «νάρκη» στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Ουδέποτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πάρει τόσα χρήματα όσα πήρε από αυτή την κυβέρνηση. Στηρίξαμε την αυτοδιοίκηση και όταν συνάντησε φυσικές καταστροφές και έπρεπε να γίνουν διαδικασίες και βεβαίως τη στηρίξαμε αντιμετωπίζοντας την νάρκη που λέγεται απλή αναλογική, η οποία χάρη στις δικές μας νομοθετικές παρεμβάσεις υπήρξε αποτελεσματική διακυβέρνηση των δήμων» ανέφερε.

Έδωσε έμφαση στις «προκλήσεις και δυσκολίες» όπως είπε, που αντιμετώπισε αυτή η Κυβέρνηση όπως η αντιμετώπιση της COVID19 και τις προσκλήσεις της Τουρκίας. «Η σημερινή σας παρουσία δηλώνει αυτοδυναμία. Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Βορίδης.

Τέλος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Βορίδης είπε πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και στην εκλογική διαδικασία για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά όχι σε αυτή τη θητεία. «Μεταξύ μιας σειράς θεμάτων που τα γνωρίζουμε είναι και το θέμα της ανεξάρτητης κάλπης για τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Δεν έχουμε χρόνο να τα αντιμετωπίσουμε τώρα. Ο νομοθετικός χώρος που έχουμε είναι πάρα πολύ περιορισμένος γιατί στην πραγματικότητα προχωράμε, όπως καταλαβαίνετε, στη διάλυση της Βουλής οπότε δεν έχουμε χρόνο να το κοιτάξουμε τώρα. Το κρατάω ως αίτημα των Προέδρων αλλά είναι ένα θέμα που θα το δει η επόμενη Κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σωκράτης Μουτίδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση