Βραδιά μουσικής δωματίου για τον Αλέξανδρο Μελισσινό στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

3 Min Read


Έργα των F.M. Veracini S. Prokofieff Ol. Messiaen Ern. Bloch P.d. Sarasate, θα παρουσιάσουν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ, ο Κωνσταντίνος Κουζώφ στο βιολί και η Αγνή Ρόγκα στο πιάνο, σε μια συναυλία που γίνεται με σκοπό την υποστήριξη της θεραπείας του μικρού Αλέξανδρου Μελισσινού.
Στο ωδείο θα βρίσκεται κουμπαράς για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον παραπάνω σκοπό.
Λίγα λόγια για τους μουσικούς.
H Αγνή Ρόγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στην τάξη της καθηγήτριας Μαργαρίτας Εφραιμίδου, αρχικά στο Ωδείο “Μουσικό Κολλέγιο” και κατόπιν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε και το δίπλωμά της με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Music Performance) με άριστα στην Ακαδημία του Maastricht, με καθηγητή τον Joop Celis. Συμμετείχε ενεργά σε masterclass πιάνου με τους
Β. Ringeissen, F. Rados, B. Fredriksen, P. Nersessian, N. Akopian–Tamarina και V. Berman. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, συνοδός ή μέλος συνόλων σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και στη Γερμανία και την Ολλανδία. Έχει βραβευτεί στους διαγωνισμούς του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και στο διεθνή διαγωνισμό Konzerteum για νέους πιανίστες.
Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ, MusicPsychologyinEducation) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.
Έχει διδάξει πιάνο στην Ελλάδα καθώς και στο Aachen της Γερμανίας. Επιπλέον έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.
Ο Κωνσταντίνος Κουζώφ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από μουσική οικογένεια. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκινά μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του Οδυσσέα. Σπουδές στο Κ.Ω.Θ. ( τάξη Οδυσσέα Κουζώφ) και δίπλωμα βιολιού με βαθμό ‘’Άριστα παμψηφεί». Την περίοδο 1994-1999 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου στο Graz της Αυστρίας (τάξη Χρ. Πολυζωίδη) απ’ όπου παίρνει και το δίπλωμά του. Σεμινάρια βιολιού με τους R. Star, G. Letzbor, D. Polyzoides, V. Petek, U. Danhofer. Υπήρξε μέλος των: Κ.Ο.Θ., Δ.Ο.Θ.,»Junge Oesterreichische Philharmonie» και»European Youth Champer Orcchestra of Styria». Επίσης με σύνολα μουσικής δωματίου συμμετείχε σε συναυλίες στο Zagreb, Krakow, Wien, Maribor, Graz, ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες όπως η ΔΟΘ, Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α. Διδάσκει βιολί στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση