Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Κολυμβητήριο

4 Min Read

Θα χρειαστεί και δεύτερη παράταση εκτιμά η Αντιδήμαρχος Ν. Τουμπουλίδου

Ξαναξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του μεταλλικού σκελετού του κτιρίου του Κολυμβητηρίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά, ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο της καθαίρεσης της σκεπής, βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο χώρο και έχει ξεκινήσει τις εργασίες.

- Advertisement -

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Τουμπουλίδου, το έργο θα πάρει και νέα παράταση, αφού θα πρέπει να προηγηθούν και άλλες εργασίες πριν να είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι για το κοινό. Να σημειωθεί ότι το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό εδώ και τέσσερα χρόνια με ό,τι αυτό σημαίνει για το κοινό της πόλης.

Σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών

«Μπορεί ν’ αργήσαμε, αλλά ξεκινήσαμε» τόνισε, μιλώντας στο «Χρόνο», ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, Ζήσης Μάρας, αναφερόμενος στις εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Κοζάνης.

Το τεχνικό και εργατικό δυναμικό του ΟΑΠΝ εκτελεί καθημερινά εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ, αλλά και στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ήδη έχουν αντικατασταθεί τα 1.600 παλιά πλαστικά καθίσματα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης (όσοι πήγαν πρόσφατα τα έχουν δει) και αυτό θα γίνει και κάποια περιφερειακά ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως είναι τα γήπεδα της Ν. Νικόπολης, της Αιανής, του Κρόκου, των Κοίλων, της Ξηρολίμνης, το Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο στα Κοίλα. Κάποια, επίσης, τοποθετήθηκαν στις κερκίδες του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

«Πήραμε αυτή την απόφαση, για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέραν των τουρνουά και των 3Χ3 μέσα στον Αύγουστο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρας.

Ξεκίνησαν και πάλι εργασίες στο κολυμβητήριο

Όσον αφορά στο κολυμβητήριο, ο κ. Μάρας ενημέρωσε πως ξαναξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του μεταλλικού σκελετού του κτιρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και να επιτευχθεί αναβάθμισή τους. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν κάποιους μήνες, αλλά διακόπηκαν λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά, ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία και τώρα έχουν αρχίσει και πάλι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχε συζητηθεί στις αρχές του μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς πολλά έργα του Δήμου σταμάτησαν ή καθυστερούν λόγω των εξελίξεων αυτών.  Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου, το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν τέσσερις μήνες, πήρε παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα θα δοθεί και δεύτερη παράταση. «Στη χρονική στιγμή που ξεκινάει, με το σύνολο των υλικών που θα πρέπει να έρθουν, το τέσσερις μήνες δεν θα αλλάξει, αλλά θα χρειαστεί να πάρει και δεύτερη παράταση» εκτιμά η κ. Τουμπουλίδου. Η συγκεκριμένη εργασία θα ολοκληρωθεί, αλλά το κολυμβητήριο δεν θα μπορεί να παραδοθεί στο κοινό, καθώς δεν θα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο με την αντικατάσταση του μεταλλικού σκελετού. Τέλος, η κ. Τουμπουλίδου αναφέρει πως ολοκληρώνονται άλλες δύο μελέτες με πρωτοβουλία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αλλά και με την εσωτερική διαμόρφωσή του, καθώς μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας, ο εσωτερικός χώρος του κολυμβητηρίου δεν μπορεί να είναι λειτουργικός. Οι επιπλέον εργασίες είναι για τα αποδυτήρια, WC ΑμεΑ,  WC κοινού κ.α.

Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π. 2012-2016).

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση