Ξεκινά σήμερα στην Κοζάνη το «Youth Fest»

4 Min Read

Μεγάλο πάρτι νεολαίας αύριο στο Δημοτικό Κήπο

Ο οργανισμός νεολαίας «GO Alive» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κοζάνη το «Youth Fest 2023». Το μότο της φετινής διοργάνωσης είναι «Get skilled up» δηλαδή η απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων που επιθυμούν, να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη, να μοιράσουν την ενέργεια, το πάθος και τις ιδέες τους με άλλους νέους και νέες και με τοπικούς φορείς.

- Advertisement -

Η Μαρία Στεφανίδου και ο Μάρκος Χιόνος, οι ιδρυτές του οργανισμού «Go Alive», μιλώντας στον «Χ» ανέφεραν πως το φεστιβάλ τείνει να γίνει θεσμός κυρίως όμως συμπεριλαμβάνεται στο ευρύτερο πλαίσιο κινητοποίησης της νεολαίας. 

«Μαζί, μπορούμε να φέρουμε τη νεολαία της Κοζάνης στο επίκεντρο της δράσης, της εκπαίδευσης, της προόδου και της διασκέδασης» τόνισε η Μαρία και ο Μάρκος σημείωσε πως στη μεταβατική περίοδο που βρισκόμαστε είναι κρίσιμο το ζήτημα της ανάπτυξης δεξιοτήτων. «Θέλουμε πραγματικά οι νέοι να μας δώσουν μια ευκαιρία να τους δείξουμε πως μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν, καθώς αν έρθουν είμαι σίγουρος ότι θα τους αρέσει και θα τους ανοίξει κι άλλες πόρτες αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χιόνος.

Τόσο ο Μάρκος όσο και η Μαρία είναι δυο χαμογελαστοί άνθρωποι με θετική ενέργεια και είναι οι πρώτοι που καλούν τους νέους να βγουν από την «comfort zone» τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο, της «stretch zone» όπου εκεί ο καθένας αναπτύσσεται, εξελίσσεται και επεκτείνει τις δεξιότητες του.

Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων (2023) που στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, στηρίζοντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα. 

Όλες οι δραστηριότητες θα έχουν την ανάπτυξη μιας δεξιότητας και θα δουλέψουν πάνω σε τέσσερα πλαίσια δεξιοτήτων, για την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τις δεξιότητες ζωής και τις δεξιότητες βιωσιμότητας. 

Στόχος του «Kozani Youth Fest» είναι να ενδυναμώσει τους νέους και να προωθήσει την ανάπτυξή τους, με απώτερο στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη και στην Δυτική Μακεδονία. Συγχρόνως, δημιουργεί ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τοπικές οργανώσεις και φορείς, ενισχύοντας έτσι τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινότητα και την αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το φόρουμ νεολαίας στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 18.00 έως τις 19.30. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν Infokiosks και workshops στον ίδιο χώρο από τις 10.30 έως τις 17.00. Το βράδυ της ίδιας μέρας ακριβώς απέναντι στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί το πάρτι νεολαίας από τις 20.00 έως τη 01.00. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, τα Infokiosks και τα workshops θα συνεχιστούν στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης από τις 10.30 έως τις 17.00.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση