Ξεκινάει αύριο το «Voio Race»

2 Min Read

Αύριο στον Αυγερινό Βοΐου θα γίνει η έναρξη του φετινού με τον πρώτο ορεινό αγώνα μιας σειράς αγώνων δρόμου, οι οποίοι διοργανώνονται από το Δήμο Βοΐου.

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν από την κεντρική πλατεία του Αυγερινού, αφού διασχίσουν μια απόσταση 24 χιλιομέτρων. Η ώρα έναρξης του αγώνα έχει οριστεί για τις 9 το πρωί.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου στα Νάματα, όπου οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν μια απόσταση 22 χιλιομέτρων, με ώρα έναρξης 9 το πρωί. 

Και η τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων θα είναι στο Μπούρινο, στις 17 Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθούν δύο αγώνες των 20 και 7 χιλιομέτρων, με ώρα έναρξης  09:00 και 09:30 αντίστοιχα.

Η αφετηρία και ο τερματισμός των αγώνων είναι η πλατεία του εκάστοτε χωριού, ενώ στον αγώνα του Μπούρινου, αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το ορεινό καταφύγιο.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και ο κάθε δρομέας θα παραλάβει φάκελο που περιλαμβάνει:

  • Τον αριθμό συμμετοχής με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης
  • Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
  • T-shirt ή μπαντανά της διοργάνωσης

Σκοπός των διοργανωτών είναι να οργανώσουν αφιλοκερδώς και με τη βοήθεια εθελοντών, γεγονότα και συγκεντρώσεις που προωθούν την υγεία, ευεξία, περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα και συνοχή.

«Όλοι μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στις όμορφες ορεινές διαδρομές του Δήμου μας  να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε. Η συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος. Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ζήσουμε μαζί» είναι το μήνυμα των διοργανωτών.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση