Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου

2 Min Read

Το μεγάλο έργο του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στην Αιανή, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων του Περιφερειάρχη. Μαζί του ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κατερίνα Δαδαμόγια, Γιώργος Βαβλιάρας και στελέχη της ΑΝΚΟ.

Το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και θα κατασκευαστεί στο νότιο τμήμα της Π.Ε. Κοζάνης. Εκτείνεται κατά κύριο λόγο στην βορειοδυτική περιοχή της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου και ένα τμήμα του καταλαμβάνει περιοχή που βρίσκεται στην νοτιοδυτική περιοχή της λίμνης. Πρόκειται για αρδευτικό δίκτυο έκτασης περίπου 37.000 στρεμμάτων, με λήψη του αρδευτικού νερού από τον ταμιευτήρα του φράγματος Ιλαρίωνα.

Το έργο θα συμβάλει:

– Στην αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων στις περιοχές ενδιαφέροντος, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση του εισοδήματος.

– Στην εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στην περιοχή.

– Στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης στην φάση κατασκευής του έργου.

– Στη σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας από την λειτουργία του έργου, μιας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

– Στη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην περιοχή και στην τόνωση της οικονομίας της υπαίθρου.

Ήταν η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για το έργο. Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Σερβίων. Κύριος στόχος αυτών των εκδηλώσεων, είναι η πληροφόρηση των πολιτών για τα οφέλη του έργου, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση