Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της ανατολικής εισόδου της Κοζάνης

2 Min Read
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σημαντικό έργο της ανάπλασης της ανατολικής εισόδου της Κοζάνης, όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελου Σημανδράκου.
Το έργο αφορά την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του οδικού τμήματος στην Ε.Ο. 4 Κοζάνης-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο της ΔΕΗ έως τον κόμβο του LIDL περίπου 1,3 χλμ, με ταυτόχρονη διαμόρφωση των υπαρχόντων συνδέσεων σε αυτό.

Και στις δύο κατευθύνσεις προβλέπεται η χρήση δύο λωρίδων κυκλοφορίας πλάτους 3,25μ η εσωτερική προς την υφιστάμενη νησίδα και 3,00μ η δεύτερη, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 6,25μ.

Τα ανακατασκευαζόμενα πεζοδρόμια έχουν πλάτη της τάξης των 2,25μ και επί αυτών διαμορφώνονται διαβάσεις κατάλληλες για πρόσβαση ΑμεΑ καθώς και οδηγός τυφλών. Επίσης η λύση περιλαμβάνει και την δημιουργία νησίδας πλάτους 3,95μ όμοιας με την υφιστάμενη στην θέση που στεγάζεται η ΔΕΥΑΚ καθώς και μονοδρόμιση της οδού Καρυδίτσας από την συμβολή της με την οδό Βερμίου έως την Ανθοτόπου. Όσον αφορά την πρόσβαση στο κτίριο της ΔΕΑΥΚ από την πόλη της Κοζάνης αυτή θα γίνεται με αριστερή στροφή από την οδό Βερμίου προς των οδό Καρυδίτσας με σκοπό την κυκλοφοριακή αναβάθμιση, και την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων από και προς το κτίριο.

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

Οδός Βερμίου Ρεύμα προς Kοζάνη : πλάτος οδού 6,25μ με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Οδός Βερμίου Ρεύμα προς Θεσ/νικη : πλάτος οδού 6,25μ με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Οδός Πρωτοχωρίου: Μονόδρομος με έξοδο προς οδό Βερμίου.
Οδός Λυγερής: Μονόδρομος με έξοδο προς οδό Βερμίου.
Οδός Νέας Καρδιάς: Μονόδρομος με είσοδο από οδό Βερμίου.
Οδός Καρυδίτσας : Διπλής κατεύθυνσης έως την οδό Ανθοπούλου και έπειτα μονόδρομος με είσοδο από την οδό Βερμίου.
Οδός Κοίλων: Μονόδρομος με έξοδο προς οδό Βερμίου.
Οδός Νέας Χαραυγής: Μονόδρομος με είσοδο από οδό Βερμίου. Οδός Κοκκιναρά: Μονόδρομος με έξοδο προς οδό Βερμίου. Οδός Αλωνακίων: Μονόδρομος με έξοδο προς οδό Βερμίου.

Με πληροφορίες για το έργο ypodomes.com

Μοιραστείτε την είδηση