Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης

2 Min Read

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης Βασίλη Τσιώτσια. Οι εκδικάσεις των υποθέσεων καθυστέρησαν, λόγω της μεγάλης αποχής των δικηγόρων και πλέον οι σχετικές αποφάσεις εκδίδονται με τους δικαιούχους να λαμβάνουν τις αποζημιώσεις.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής με βάση τις αναγνωριστικές αποφάσεις» λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, ενώ «ήδη έχουν συζητηθεί οι περισσότερες, μάλιστα για δύο τρεις που είχαν εκδικαστεί πριν την αποχή των δικηγόρων, έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις και έχει καταβληθεί η αποζημίωση. Επομένως είναι θέμα λίγου χρόνου μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις και των υπολοίπων».

- Advertisement -

Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση καταβολής της αποζημίωσης είναι η έκδοση της απόφασης περί αναγνώρισης δικαιούχων. Είναι το δεύτερο στάδιο που ακολουθεί την πρώτη απόφαση για τον καθορισμό της προσωρινής αποζημίωσης. «Η διαδικασία κυλάει κανονικά. Όλο το φθινόπωρο εκδικαζόταν τέτοιες υποθέσεις» λέει ο κ. Τσιώτσιας.

Τέλος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου «η αποζημίωση που εισπράττεται τώρα είναι η προσωρινή, καθώς ακολουθεί κι ένα τρίτο δικαστικό στάδιο, στο οποίο θα καθοριστεί η οριστική αποζημίωση. Το δικαστήριο αυτό προσδιορίζεται να γίνει το Μάρτιο και θα οδηγήσει στον οριστικό προσδιορισμό της αποζημίωσης από το Εφετείο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση