Ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τις εξελίξεις με την τραγωδία στα Τέμπη

2 Min Read

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε χθες λίγο πριν τις 16:45 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την τραγωδίας των Τεμπών. Η πρόταση φέρει τις υπογραφές 85 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μετά και την αποδοχή της πρότασης από την κυβέρνηση, ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση και θα ολοκληρωθεί τη 12η νυχτερινή της 3ης ημέρας, με προσπάθεια να μιλήσουν όσο περισσότεροι βουλευτές από αυτούς που θα εγγραφούν.

Δεν θα γίνει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για την Τετάρτη 27 Μαρτίου υπουργικό συμβούλιο, λόγω της πρότασης δυσπιστίας και της συζήτησης στη Βουλή.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι συντριπτικά και είπε ότι θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

«Ας είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολα διακινούνται ψέματα. Ας αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», ανέφερε κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Αντίθετα, προτίθεται να συζητηθεί ως πρόταση δυσπιστίας, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της.

Μοιραστείτε την είδηση