Ξεκίνησε στην Κοζάνη το 2ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας

1 Min Read

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κοζάνη το 2ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, που πραγματοποιείται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα της παλιάς Νομαρχίας Κοζάνης και είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη και στη λογοτεχνία της Κοζάνης κατά τον μεσοπόλεμο.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», την Εταιρεία συγγραφέων και Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Φίλους της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ενώ έχει τη στήριξη του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

- Advertisement -

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Συμποσίου είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός στον οποίο ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να επιδώσουν τιμητικές διακρίσεις.

Λογοτέχνες, ποιητές, ζωγράφοι, φιλόλογοι, φοιτητές και διδάκτορες της λογοτεχνίας μιλούν για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ αναμένεται να υπάρξουν κριτικές προσεγγίσεις στο έργο του Ν. Καχτίτση, αναφορές στη λογοτεχνία του μεσοπολέμου στην Κοζάνη. Δεν θα λείψουν και οι συζητήσειςγύρω από την κρίση στην ποίηση και την πεζογραφία.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μουσικές παραστάσεις από το δημοτικό ωδείο Κοζάνης και έκθεση ζωγραφικής του Αργύρη Παφίλη, με θέματα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Μοιραστείτε την είδηση