Ξεκινούν τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης- Υπογράφηκε η σύμβαση για την εσωτερική οδοποιία

4 Min Read

Υπογράφηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου η σύμβαση για την εσωτερική οδοποιία του νέου οικισμού Ποντοκώμης από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες στην υπογραφή η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Καρυπίδου, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Υψηλάντη Γιάννης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Ποντοκώμης Ιωσήφ Μιχαηλίδης και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Μιχάλης Πεχλιβανίδης.

Η σύμβαση περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών – πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για τα πρώτα έργα υποδομής στο νέο οικισμό Ποντοκώμης. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις μελέτες και για τα υπόλοιπα έργα. Είμαι πολύ χαρούμενος που προχωράμε αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι δεν νιώθω καλά για το γεγονός πως πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τις πρώτες κουβέντες περί μετεγκατάστασης για τα πρώτα έργα υποδομής» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση στην Ποντοκώμη για τις εξελίξεις.

Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε επίσης την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το Διευθυντή, καθώς ο Δήμος έφερε σε πέρας μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρυπίδου με τη σειρά της τόνισε πως «το έργο της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με διαστάσεις οικονομικές, κοινωνικές, χωροταξικές και περιβαλλοντικές. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο και τους κατοίκους του χωριού προωθεί τα θέματα της μετεγκατάστασης σε διοικητικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο εύρεσης χρηματοδοτήσεων. Είμαστε ικανοποιημένοι για τις κοινές προσπάθειες και τα αποτελέσματα τους».

 

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Ποντοκώμης Ιωσήφ Μιχαηλίδης με τη σειρά του τόνισε πως «είναι μια ξεχωριστή ημέρα η σημερινή. Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος για την υπογραφή της σύμβασης και για το γεγονός πως θα ξεκινήσει η διαδικασία, που περιμέναμε τόσο πολύ. Είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσουν οι «Κασσάνδρες», που πιστεύουν πως δεν θα γίνει το χωριό. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τη σημαντική συμβολή τους. Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις αλλά θα ήθελα να καθησυχάσω τους κατοίκους της Ποντοκώμης και να τους πω πως θα πρέπει να έχουν πίστη πως θα γίνει το χωριό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η εσωτερική οδοποιία του οικισμού σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη αποτελείται από:

–           Το οδικό δίκτυο που προτείνεται να είναι βατό από αυτοκίνητο και

ανέρχεται περίπου στα 26,3χλμ

–           Το δίκτυο πεζοδρόμων όπου ανέρχεται περίπου σε 24,2χλμ.

Το προβλεπόμενο κρασπεδομένο οδικό δίκτυο αποτελείται από 81 οδούς και 29 δρόμους για τη δημιουργία αδιεξόδων όπου είναι δυνατή η αναστροφή των οχημάτων. Παράλληλα με τις οδούς υπάρχουν και 79 πεζόδρομοι δημιουργώντας ένα δίκτυο πεζοδρόμων που εξασφαλίζουν τη λειτουργική και ασφαλή κίνηση των πεζών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 3.165.000,00 € ενώ το τελικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 981.150,01 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης.

Το έργο θα υλοποιηθεί με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση