Υποψήφιος βουλευτής με τη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» ο Λευτέρης Ιωαννίδης

3 Min Read

Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά του

Την υποψηφιότητά του με την συμμαχία επτά πολιτικών σχημάτων από τον χώρο της οικολογίας «Πράσινο & Μωβ», ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων και των συν-επικεφαλής της συμμαχίας το μεσημέρι της Δευτέρας. Η συνέντευξη τύπου έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του σχήματος που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Κίνημα Κύκλος.

Ο κ. Ιωαννίδης σε χαιρετισμό που έστειλε διαδικτυακά, χαρακτήρισε τη Δυτική Μακεδονία ως κέντρο σημαντικών οικολογικών αγώνων και μίλησε για μια περιοχή που καλείται σήμερα να προσαρμοστεί στην μετά τον λιγνίτη εποχή και να κάνει πράξη τη δίκαιη μετάβαση. «Θέλω να δηλώσω, με πολύ μεγάλη χαρά, πως συμπορεύομαι κι εγώ με παλιούς και νέους φίλους για να εργαστούμε για την επανεκκίνηση του πράσινου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα. Σε μια εποχή κλιματικής κρίσης και απειλής της βιοποικιλότητας, σε μια εποχή που απειλούνται κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα, σε μια εποχή όπου αναζητείται ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που να διασφαλίζει, την αρμονική συμβίωση ανθρώπου και φύσης, την κοινωνική και διαγενεακή ισότητα και ευημερία των πολλών, η παρουσία ενός ισχυρού, αξιόπιστου, κινηματικού, εμπνευσμένου πράσινου πολιτικού χώρου είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα αδυνατούν να αρθρώσουν πειστικά ένα ξεκάθαρο πράσινο πολιτικό πρόταγμα, χωρίς υπαναχωρήσεις και αστερίσκους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος κάλεσε την κοινωνία και τον οικολογικό πράσινο χώρο σε συσπείρωση και σε δυναμική έναρξη συστηματικής δουλειάς «και να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ένα δυνατό και αυτόνομο πράσινο πολιτικό κόμμα που θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα πραγματικό πρασίνισμα των πολιτικών και θα εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινωνικό αίτημα για ισότητα και ευημερία» επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης.

Το »Πράσινο & Μωβ» αποτελείται από κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται από την Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών, οι οποίοι τώρα διεκδικούν τη παρουσία τους στην ελληνική Βουλή. Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου σε βουλευτικές εκλογές μετά από δέκα χρόνια.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

 

 

Μοιραστείτε την είδηση