Υψηλή η ζήτηση για σπίτια στην Κοζάνη- Κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι φοιτητές με τους γονείς τους

2 Min Read

Με μεγάλη ταχύτητα κινήθηκαν φέτος προς την Κοζάνη, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές με τους γονείς τους και ήδη από το πρωί της Παρασκευής, η πόλη γέμισε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κτηματομεσιτών, οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι έρχονται από την Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ τα ακίνητα κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με πέρυσι.

«Σπίτια υπάρχουν με ικανοποιητικότατες τιμές σε σχέση με άλλες φοιτητουπόλεις και παρότι η ανοικοδόμηση στην Κοζάνη έχει σταματήσει, οι τιμές κρατιούνται σταθερές» λέει ο κτηματομεσίτης Νίκος Βαντσιώτης.

Η Βάια Βαρβέρη από το μεσιτικό γραφείο «Κατοικώ» στην οδό Ολύμπου αναφέρεται στην αυξημένη κίνηση και στη μεγάλη προσέλευση των φοιτητών που επιδιώκουν το κέντρο, ενώ αναζητούν κυρίως γκαρσονιέρες.

Το εύρος των τιμών κυμαίνεται από 130 έως 270 ευρώ και όλα αυτά συσχετιζόμενα με το μέγεθος, την ποιότητα, την επίπλωση και άλλες παροχές (πχ. πάρκινγκ) που προσδιορίζουν την τιμή.

Ο κ. Βαντσιώτης τονίζει ότι το συμφωνητικό μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών είναι επιβεβλημένο και πως η δήλωση για ενοικίαση στο taxis δεν έχει την ισχύ συμφωνητικού. Στη συνέχεια, σειρά έχουν οι συνδέσεις στα δίκτυα κοινής ωφέλεια. Καλό και θεμιτό είναι οι ιδιοκτήτες να προσφέρουν προσεγμένα και λειτουργικά σπίτια και να έχουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

Η κ. Βαρβέρη συμβουλεύει τους φοιτητές να αναζητούν σπίτια και λίγο πιο έξω από το κέντρο, αφού η πόλη είναι μικρή και περπατιέται.

«Ο κόσμος ζητά κάθε χρόνο το ίδιο. Το εντελώς καινούργιο, φθηνό και δίπλα στο καμπαναριό» λέει και ο Νίκος Βαντσιώτης, τονίζοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτό που υπάρχει και η Κοζάνη έχει πολλές περιοχές που καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών και του νοικοκυριού τους».

Ο κ. Βαντσιώτης προσδιορίζει τους φοιτητές που ζουν στην πόλη της Κοζάνης σε 8-8500 χιλιάδες, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός αν λάβει κάποιος υπόψη το γεγονός ότι οι δύσκολες συνθήκες αποτρέπουν πολλούς από το να σπουδάσουν εκτός της πόλης τους.

 

Σωκράτης Μουτίδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση