Ζεμπιλιάδου: Πρωθυπουργέ εμάς να ακούς και όχι τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές

3 Min Read

Άνοιγμα σε ανθρώπους του προοδευτικού χώρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Πρωθυπουργέ εμάς να ακούς» είπε σε συνέντευξη τύπο η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αναφερόμενη στην διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία, την οποία, όπως πρόσθεσε, όταν ξαναεπισκεφθεί «το πιθανότερο είναι πως δεν θα βρει κανέναν». Η κ. Ζεμπιλιάδου, κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη πως έχασε την ευκαιρία να θέσει «καυτά θέματα» που απασχολούν την περιοχή στον Πρωθυπουργό και πως για άλλη μια φορά «αγνοήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο κι οι θεσμικοί φορείς της περιφέρειας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

- Advertisement -

«Μας έκανε εντύπωση ότι ο περιφερειάρχης δεν τεκμηρίωσε με βάση τα σωστά στοιχεία, το πού βρίσκεται το ΑΕΠ της περιοχής, τη μείωση που έχει, την ύφεση που υπάρχει στην περιφέρεια τα τελευταία χρόνια, που είναι εξωφρενικά μεγάλη μετά το 2015. Έτσι λοιπόν το ίδιο έκανε και με τα προβλήματα για να ανεβάσει το κομματικό του προφίλ» ανέφερε. Η ίδια είπε πως ο Πρωθυπουργός έφυγε από την περιοχή βασιζόμενος σε αυτά που του είπαν και οι Βουλευτές πως τα προβλήματα λύνονται με την σήραγγα της Κλεισούρας και το υδρογόνο,  και πως ο σιδηρόδρομος είναι προ των πυλών.

Η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε στους δημοσιογράφους αυτά που θα πρότεινε η παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ» στον Πρωθυπουργό είτε ως προτάσεις ανάπτυξης είτε ως προβλήματα προς επίλυση. Αυτά, μεταξύ άλλων, είναι:

 • Την επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της υγείας, την αναδιάρθρωση των κλινικών και την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία.
 • Την κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου που να περιλαμβάνει τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στην περιοχή, τις θέσεις εργασίας που προβλέπονται και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
 • Το άνοιγμα των προσκλήσεων για την επιδότηση των επιχειρήσεων
 • Το αν ισχύσουν τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν για τον πρωτογενή τομέα
 • Λείπουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρές επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια
 • Δεν είναι στοχευμένα τα 380 έργα που ανακοινώθηκαν για την περιοχή
 • Χωροταξικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ
 • Προστασία των φυσικών πόρων
 • Ενεργειακή δημοκρατία
 • Δεν ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη νομική κατοχύρωση για την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων
 • Ανεπανόρθωτη κατάρρευση των ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών.

«Ο Περιφερειάρχης έπρεπε διεκδικήσει αυτή την βασική ατζέντα των θεμάτων με σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο και δυστυχώς δεν το έκανε και προτίμησε τον ρόλο του πέμπτου βουλευτή. Ίσως ήταν η προσωπική του αγωνία να αποσπάσει το χρίσμα για την επανεκλογή του αλλά αυτό εξαφάνισε το θεσμικό του καθήκον. Είναι πλέον η ώρα να επιστρέψει στον τόπο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα αποφασίζει συλλογικά και θα διεκδικεί δυναμικά αυτό που δικαιούνται οι πολίτες που την επέλεξαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζεμπιλιάδου.

Τέλος, η κ. Ζεμπιλιάδου είπε πως η παράταξή της είναι έτοιμη να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με ομάδες πολιτών και πρόσωπα από τον προοδευτικό χώρο και την αυτοδιοίκηση με κοινό στόχο το καλό της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση