Ζεστό χειροκρότημα για τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη στο γεμάτο Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης

1 Min Read

Με ένα πολύ  ζεστό χειροκρότημα, το γεμάτο Υπαίθριο θέατρο Κοζάνης, αντάμειψε το βράδυ της Πέμπτης τους εξαιρετικούς » Βατράχους» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τους  Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρη Πιατά και  Αντώνη Καφετζόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Για δύο ώρες το κοινό μεταφέρθηκε στο  405 π.Χ., στην κωμωδία  που διδάχτηκε στα Λήναια , όπου ο Διόνυσος απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή . Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος.

Εντυπωσιακές ερμηνείες, ειδικά από το Λάκη Λαζόπουλο και τη Σοφία Φιλιππίδου, εξαιρετικός  χορός με 11 άτομα πάνω στη σκηνή, ζωντανή μουσική με αναφορές μέχρι και στο Game of Thrones και όμορφα σκηνικά.

- Advertisement -

Μια παράσταση, που τον Αύγουστο θα ανεβεί στην Επίδαυρο και που πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες των θεατών.

Φωτογραφίες fb Δήμος Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση