Ζημιές σε πάνω από το 40% των κροκοχώραφων από τις βροχοπτώσεις. Ξεκίνησε η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ παρουσία του αντιπροέδρου του οργανισμού

2 Min Read

Στα κροκοχώραφα της Κοζάνης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας, ο οποίος μαζί με τους παραγωγούς και στελέχη του Συνεταιρισμού, πραγματοποίησαν αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις οι κροκοπαραγωγοί.


Ο κ. Δούκας ήρθε κατόπιν πρόσκλησης του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και μετά το μεγάλο πρόβλημα που προκλήθηκε στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες που αρχικά κατέστρεψε το 40% της παραγωγής.
«Για να έχουμε ακριβή εικόνα της ζημιάς που προκλήθηκε θα πρέπει να περάσουν περίπου δυο μήνες και να παραδώσουν οι παραγωγοί τις ποσότητες που έχουν συγκομίσει στον Συνεταιρισμό. Αρχικά υπολογίσαμε την ζημιά περίπου στο 40% αλλά δεν αποκλείεται να είναι και παραπάνω. Η καταγραφή γίνεται παρουσία του Συνεταιρισμού και ευχαριστούμε τον ΕΛΓΑ που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας» είπε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βασίλης Μητσόπουλος.
Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας, εξήρε την σημασία που έχουν για την ελληνική οικονομία οι δυναμικές καλλιέργειες και τόνισε: «Βρίσκομαι με χαρά στην Κοζάνη κατόπιν πρόσκλησης του Συνεταιρισμού για να καταγράψουμε μαζί τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Οι δηλώσεις των παραγωγών ολοκληρώνονται, περίπου 100 αγροτεμάχια έχουν δηλωθεί μέχρι τώρα. Η παρουσία μας εδώ έχει να κάνει και με το ενδιαφέρον μας για τις δυναμικές καλλιέργειες, για τις καλλιέργειες που γίνονται μέσα από συνεργατικά σχήματα και αποτελούν το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στην χώρα και έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο οργανισμός είναι εδώ για να στηρίζει τους αγρότες για να επιβιώνουν και να επανεπενδύουν με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής αξίας των καλλιεργειών».
Στις επισκέψεις στα κροκοχώραφα της περιοχής βρέθηκε και η Συντονίστρια Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και θεμάτων Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Κοινοτικών Πόρων Καλλιόπη Σεμερτζίδου.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στραβού

Μοιραστείτε την είδηση