Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης της παραλίμνιας περιοχής- Εκπληκτικές γεύσεις από ψάρια της λίμνης Πολυφύτου

2 Min Read

Δεκάδες είναι οι ψαράδες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που ψαρεύουν στη λίμνη Πολυφύτου.  Κάποιοι για χόμπι, άλλοι για επάγγελμα, όλοι όμως ευχαριστημένοι καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει πληθυσμιακή αύξηση σε ψάρια και ειδικά σε λιμναίες  καραβίδες, που μεταξύ άλλων είναι και δείκτης καθαρότητας της λίμνης. Χαρακτηριστικό είναι πως η λίμνη Πολυφύτου αποτελεί πόλο έλξης και για ψαράδες από γειτονικές περιοχές.

Η παρουσία των ψαριών αυτών,  δίνει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην τοπική ιχθυογαστρονομία αλλά και στην αλιεία , που ήταν και το αντικείμενο ημερίδας, που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο πανέμορφο Βελβεντό στο κτήμα Καμκούτη, ο Σύλλογος Ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες και την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτική Μακεδόνιας Θόδωρου Καρυπίδη και του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως θα πρέπει να προστατευθεί ιδιαίτερα η καραβίδα, ώστε να διατηρηθούν οι μεγάλες ποσότητες, καθώς είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα ποιοτικό, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Παράλληλα εκφράστηκε η βούληση να στηριχθεί η παραλίμνια ζώνη από το πρόγραμμα Leader.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση εντυπωσιακών πιάτων από τα εστιατόρια του Βελβεντού, με βάση τα γευστικότατα ψάρια της λίμνης.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής, αποτελεί ένα όνειρο, το οποίο επιτέλους θα πρέπει να υλοποιηθεί.

 

Μοιραστείτε την είδηση