Στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συζητιέται τη Δευτέρα το θέμα του προσφυγικού.

Το θέμα έρχεται ως μοναδικό στην ημερήσια διάταξη μετά την αναβολή του την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων πολλών εκ των μελών του που οδήγησε στο αίτημα απο πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Γ. Δακή να αναβληθεί με την οποία συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης και διαφώνησαν Γ. Ζεμπιλιάδου και Γ. Βήττας.

Αγορητής του θέματος θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας.

Στην εισήγησή του ο κ. Κάτανας αναμένεται να αναφερθεί στις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έως σήμερα προκειμένου να συντονίσει τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε απο την πλευρά της τοπικής κοινωνίας στη φιλοξενία των πρώτων προσφύγων το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Σε ότι αφορά στη χωροθέτηση των πιθανών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών δεν αναμένεται να ακουστούν συγκεκριμένες προτάσεις, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο υπουργείο εθνικής άμυνας, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

Πάντως μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί αρκετά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page