1,5 εκ. απο τον τοπικό πόρο στην Τηλεθέρμανση για την επέκταση του δικτύου σε Κρόκο και Δρέπανο

2 Min Read

Την έγκριση της υποβολής της επέκτασης του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης στο Δρέπανο και στον Κρόκο, με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2012-2016, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς αναφέρθηκε στη σημασία του έργου που περιλαμβάνει ανάπτυξη υποδομών, δικτύων διανομής και αγωγών μεταφοράς, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, θερμικούς υποσταθμούς κ.α.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννί- δης αναφέρθηκε στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου που φθάνει στα 23 εκ. ευρώ, απο τα οποία η εκτιμώμενη επιχορήγηση θα είναι στο 60%, ενώ απο τα 9 εκ. ευρώ της ίδιας συμμετοχής, τα 4 εκ. θα καλυφθούν με δανεισμό απο την Τράπεζα Πειραιώς, τα 3 εκ. απο ίδιους πόρους και το υπόλοιπο 1,5 εκ. απο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (τοπικός πόρος).

Η πρόταση θα υποβληθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής άσκησε κριτική, καθώς το θέμα, όπως τόνισε, ήρθε την τελευταία
στιγμή και αυτό για να επισημάνει ότι δεν πρέπει «ένα τόσο αξιόλογο έργο που θα ανακουφίσει τους συμπατριώτες μας να συνδεθεί με προεκλογική σκοπιμότητα».
Ο κ. Δακής αναφέρθηκε, επίσης, στα ζητήματα ροής του πόρου, καθώς «δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ απο χρήματα της ΔΕΗ για την τρέχουσα περίοδο και η ένταξη είναι στην πράξη χωρίς αντίκρισμα».
Στο ίδιο γεγονός αναφέρθηκε και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ζητώντας «να σταματήσει η παραφιλολογία ότι ο πόρος δεν προχωρά και δείχνουν εμένα. Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν καταβάλει το ποσό που πρέπει να καταβάλει».
Το θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, πέρασε ομόφωνα.

Μοιραστείτε την είδηση