14 νέους υποψήφιους παρουσίασε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις

10 Min Read

14 νέους υποψήφιους   παρουσίασε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις, το απόγευμα την Τετάρτης στο Gallery, ενόψει των εκλογών του Μαίου για το Δήμο Κοζάνης.  Είναι η δεύτερη φουρνιά υποψηφίων (είχαν προηγηθεί άλλοι 18 πρίν από ένα μήνα) ενώ σύντομα αναμένονται να ανακοινωθούν και πόσοι από τους 25 σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους θα είναι υποψήφιοι (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου (15-18).

Την παρουσίαση έκανε ο Δήμαρχος Κοζάνης και εκ νέου υποψήφιος Λευτέρης Ιωαννίδης, που στη σύντομη εισαγωγή έκανε ειδική αναφορά στην πολλυσυλεκτικότητα του συνδυασμού, που εκφράζεται μέσω των υποψηφιοτήτων αλλά και της λειτουργίας της Δημοτικής Κίνησης όλα τα χρόνια της λειτουργίας της.

“Είμαστε μια αυτοδιοικητική κίνηση που είχε πλήρη ανεξαρτησία στη λήψη των αποφάσεών της και από το 2010 αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μπορεί να λειτουργήσει η πολυσυνθετικότητα των αντιθέσεων και η συλλογικότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιωαννίδης εμμέσως πλην σαφώς επιτέθηκε σε άλλους συνυποψηφίους τους σημειώνοντας πως “η σχέση μας με τη διοίκηση είναι το αποτέλεσμα μιας συνεπούς προσπάθειας να διαμορφώσουμε σαφείς και επεξεργασμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της περιοχής μας” προσθέτοντας με νόημα πως “εμείς δεν έχουμε «ικετεύσει» ποτέ  για τη στήριξη κανενός κόμματος”.

Τέλος θέτοντας και ένα από τα διλλήμα των εκλογών ανέφερε πως  “σε αυτές τις  εκλογές θα αναμετρηθούν  πέρα από όλα τα άλλα, η υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό  και η συνέπεια απέναντι στις αδιέξοδες εξαγγελίες”.

Οι υποψήφιοι:

Αντωνιάδης Θεόδωρος

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ

Ζει στην Ακρινή Κοζάνης, από όπου και κατάγεται. Έχει δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο ανέργων και στον Αθλητικό σύλλογο Ακρινής. Είναι εκλεγμένο μέλος στο Σωματείο Ένωση, των εργαζομένων της ΔΕΗ.

 

 

Στέφανος Γκουρτσούλης    

Εκπαιδευτικός – γυμναστής

Γεννήθηκε το 1978. Είναι έγγαμος με 3 ανήλικα παιδιά. Έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ και μεταπτυχιακό στη Σχολική Φυσική Αγωγή και την Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία. Είναι προπονητής – γυμναστής ακαδημιών ποδοσφαίρου. Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον μαζικό αθλητισμό.

 

Καλομοιρά Ευαγγελία

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Είναι κόρη του Γεωργίου  Καλομοιρά και της Παρασκευούλας Κιουρτσόγλου, συνταξιούχων του Ο.Τ.Ε. Το 1994 αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο Κοζάνης. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας 3ης γενιάς στην οικογενειακή επιχείρηση καφεκοπτείου της Κοζάνης και παράλληλα τα τελευταία δύο χρόνια ως μουσική παραγωγός σε καφέ-μπαρ της πόλης.

 

Χάρης Κουζιάκης

Πολιτικός Μηχανικός – Εργαζόμενος ΔΕΥΑΚ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1974 όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ανθοπούλου και έχουν μία κόρη και ένα γιο.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής (MSc) και ενός στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι το 2002 όταν και προσλήφθηκε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑ Κοζάνης όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εθελοντής του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και είναι μέλος του ΤΕΕ, του ΣΕΟ Κοζάνης και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης.

Είναι συντονιστής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη, Τόπος να Ζεις» από το 2014 μέχρι σήμερα.

 

Κωνσταντινος Κουρού

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κουρού γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1972.    Αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών  Επιστημών της σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών  Επιστημών του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διασκέδασης διατηρώντας καφετέρια στο κέντρο της Κοζάνης , και στο χώρο της εστίασης διατηρώντας ταχυφαγείο. Για δυο χρόνια απασχολήθηκε ως λογιστής. Εργάστηκε στον Τραπεζικό  κλάδο  απασχολούμενος σε διάφορες Τράπεζες. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης , καθώς είναι συν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης με την επωνυμία «ΑΝΕΛΙΞΗ». Είναι παντρεμένος με την Σκόρδα Ελευθερία και έχουν δύο παιδιά τον Δημήτριο Κουρού 18 ετών και την Ευαγγελία Κουρού 12 ετών.

 

 

Αλέξανδρος Κύρου

Μηχανικός υπολογιστών – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Γεννήθηκε το 1982 στην Κοζάνη και κατοικεί στον Κρόκο. Είναι πτυχιούχος στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε το πρόγραμμα Erasmus στο Πανεπιστήμιο Hogeschool στο Βέλγιο. Διετέλεσε Εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κοζάνης στην ΣΔΟ και ΣΤΕΦ. Υπήρξε εκπαιδευτικός ενηλίκων στο ΔΙΕΚ Κοζάνης.  Εργάστηκε στην εξυπηρέτηση πελατών σε εταιρείες on line, στο Γιβραλτάρ και στο Βουκουρέστι και ως Υπάλληλος υποδοχής σε 5άστερα ξενοδοχεία στην Χαλκιδική, στην Σαντορίνη και στην Θάσο. Είναι Ιδιοκτήτης καταστήματος είδη δώρων και χειροποίητων στον Κρόκο.

 

Αλεξία Λυκοστράτη

ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ –ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι Λογίστρια – Οικονομολόγος με άδεια Α τάξης και Δίπλωμα Εσωτερικού Ελεγκτή. Ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Association of Certified Public Accountants της Αγγλίας. Έχει τρία παιδιά. Έχει συνεργαστεί με ιδιώτες και δημόσιους φορείς, σε θέματα μετρήσεων ποιοτικών χαρακτηριστικών και τάσεων.

 

Ελένη Μαρούδη

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Η Ελένη Μαρούδη του Γρηγορίου και της Μάρως, γεννημένη το  1981, κατάγεται από την Άνω Κώμη Κοζάνης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις «Σπουδές Ν.Α. Ευρώπης» του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Παραδοσιακά παίγνια Βάντσας» και της διατριβής «Οι πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης, της Μ. Ασίας και του Πόντου στην Επαρχία–Υποδιοίκηση Κοζάνης». Εργάστηκε στο  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ από το 2004 ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια Μ.Ε της Κοζάνης και στο ΥΠΕΠΘ. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη και έχουν δύο παιδιά.

Θύμιος Μισαηλίδης

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Μεγάλωσε στον Τετράλοφο Κοζάνης. Διετέλεσε πρόεδρος στο ΣΩΠ του Σπάρτακου για 10 χρόνια. Υπήρξε πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τετραλόφου. Εργάστηκε στη ΔΕΗ για 33 χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

 

 

Αναστασία (Τάσα) Παυλού

Εκπαιδευτικός

Η Αναστασία (Τάσα) Παυλού,  κόρη του Ιωάννη Παυλού και της Μαρίνας Σιακαβάρα,  γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Είναι παντρεμένη με τον Θεόφιλο Σιδηρόπουλο και έχει δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Α.Π.Θ.. Είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου, ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων στην τάξη.

Από μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά ως στέλεχος στις Παραθαλάσσιες Κατασκηνώσεις της Στέγης  Παιδιού Κοζάνης «ο Άγιος Στυλιανός». Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου των κατασκηνώσεων.

Επίσης, υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών ενώ σήμερα είναι μέλος του χορευτικού τμήματος των Δασκάλων.

Ακόμη, προσφέρει εθελοντικά της υπηρεσίες της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και στο ενοριακό κέντρο «Σύναξη» του Ιερού Ναού

 

Ελένη Ραφαηλίδου

Ιατρός δερματολόγος-αφροδισιολόγος

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κοζάνη από το 2006. Είναι μητέρα 2 παιδιών. Είναι Πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων 11ου δημοτικού σχολείου και Υπεύθυνη του σκακιστικού τμήματος και της σκακιστικης ομάδας Α.Ε. Κοζανης

 

Σαμαρίδης Ελευθέριος

Γεννημένος στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, Υπάλληλος ΔΕΗ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου και μέλος του για χρόνια. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού του πρώην Δήμου Ελλησπόντου. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Εν ενεργεία Γραμματέας του ΣωΠ Σπάρτακος Αγίου Δημητρίου.

 

 

Σουμέκα Αθανασία (Σούλα)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε στις Σέρρες και στην Κοζάνη ήρθε το 2000, μετά την εισαγωγή της στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Χρημ/κών εφαρμογών. Εργάστηκε  στον ιδιωτικό τομέα και  στην ΕΦΟΡΙΑ  Πτολ/δας. Από το 2009 έως σήμερα ασχολείται με τον χώρο της εστίασης ως ελεύθερη επαγγελματίας. Έχει ασχοληθεί ενεργά με τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, γι’ αυτό το λόγο το 2015 ίδρυσε την διαδικτυακή ομάδα ”Κοζανίτισσες μαμάδες”. Είναι παντρεμένη  με τον Ιωάννη Σαλτσίδη και έχει δύο κόρες.

 

Φώτης Τσαμπούρης

Οικονομολόγος, MA IBM

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Γεννήθηκε το 1981 στην Κοζάνη, όπου εργάζεται και κατοικεί έως σήμερα. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης 3,5 ετών. Πτυχιούχος Οικονομολόγος-MA IBM, δραστηριοποιείται με την ατομική του επιχείρηση ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης του ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι Αξιολογητής Επενδυτικών Σχεδίων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Διοίκησης του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτ. Μακεδονίας – Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας,  εκπροσωπώντας το φορέα στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κοζάνης. Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης και στη Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση