55 κιλά σκουπιδιών μάζεψαν από την περιοχή του «Ξενία» τέσσερις άνθρωποι

2 Min Read

Μπορεί η περιοχή του Ξενία να είναι έτοιμη να εκμισθωθεί για 35 χρόνια, αλλά ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και ερείπια. Η ομάδα του Projeto Gea σε μια ακόμα καμπάνια της, μάζεψε 55 κιλά σκουπιδιών από την περιοχή. Ο μόνιμος συμπαραστάτης στις δράσεις της Βιβής και του Αντόνιο, κ. Χάρης ήταν μαζί τους σε ακόμη μια καμπάνια, ενώ είχαν μαζί και τον κ. Θεοδόση έναν καινούριο φίλο που τους βοήθησε να μαζέψουν τα σκουπίδια.

«Την Κυριακή κάναμε δράση στο υπέροχο Ξενία. Είναι κρίμα αυτό το κτίριο, με αυτή την υπέροχη θέα, να είναι τώρα σε μια τέτοια κατάσταση» τονίζουν η Βιβή και ο Αντόνιο. Οι δύο νέοι αναφέρουν πως μέσα σε μιάμιση ώρα, μάζεψαν 55 κιλά σκουπιδιών εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά και μπύρες, πλαστικά κύπελλα καφέ, περιτυλίγματα από σοκολάτες και πατατάκια. Μέσα σ’ αυτά, βρέθηκαν και ένα μεγάλο λαμπάκι σε σχήμα χιονονιφάδας, αλλά και μεγάλη ποσότητα από φελιζόλ.

«Τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρες ήταν όλα σπασμένα, πάνω κάτω τα σκουπίδια μπορούν να μας δείξουν τι γίνεται σε εκείνο το μέρος. Φυσικά και δεν καταφέραμε να τα μαζέψουμε όλα και δε νομίζω να γίνεται με «γυμνά» χέρια. Σε κάθε βήμα μ’ έπιανε μια θλίψη και απογοήτευση. Ένας χώρος ανεκμετάλλευτος και κατεστραμμένος» τονίζουν η Βιβή και ο Αντόνιο. Τέλος, ανέφεραν πως στις συζητήσεις που κάνουν με τους κατοίκους της Κοζάνης, τους παροτρύνουν να μη ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο και να τους εξηγήσουν πως όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, είτε είμαστε νέοι, είτε ηλικιωμένοι, είτε παιδιά.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση