63 κιλά σκουπιδιών μάζεψε το Projeto Gea – Σχέδιο Γης στην Αγία Άννα

2 Min Read

Την περιοχή Αγίας Άννας στην Κοζάνη καθάρισαν από σκουπίδια την Κυριακή τα μέλη του Projeto Gea. Η Βιβή και ο Αντόνιο που γνωρίσαμε στις σελίδες του «Χ» στις 22 Απριλίου, διοργάνωσαν με επιτυχία την δράση αφού ο κόσμος που συμμετείχε στην δράση ήταν αρκετός για να συγκεντρώσει… 63 κιλά σκουπιδιών.

Στην καμπάνια συμμετείχαν συνολικά 12 άτομα εκ των οποίων οι τρεις παιδιά που θέλησαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό της γειτονιάς. Όλοι τους εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και στις επόμενες δράσεις του project, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τους λογαριασμούς που διατηρεί η Gea στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε χαρούμενοι όταν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για να βοηθήσει. Ωστόσο είναι δυσάρεστο να βλέπουμε πως στην περιοχή υπήρχαν σκουπιδια πολλών ετών. Επίσης η ύπαρξη ενός μόνο μικρού κάδου δεν είναι θετικό γεγονός και προτείνουμε να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι με μια μικρή πινακίδα που να προτρέπει τους πολίτες να διατηρούν το μέρος καθαρό» είπαν οι Βιβή και ο Αντόνιο που είναι οι πρωτεργάτες της εθελοντικής δράσης.

Η επόμενη καμπάνια που διοργανώσουν η Βιβή Πασχοπούλου από την Κοζάνη και ο Antonio Cotao  από την Πορτογαλία θα είναι την ερχόμενη Κυριακή στις 10:30 το πρωί στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού. «Το μόνο που χρειάζεται να φέρει ο κόσμος που θέλει να συμμετέχει, είναι ένα μπουκαλάκι νερό και την καλή τους διάθεση» καθώς σας προσφέρουν τα γάντια και τις σακούλες για τη συλλογή των σκουπιδιών.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση