“Φιλί ζωής” στον ΑΗΣ Καρδιάς- Κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση ωρών λειτουργίας

2 Min Read

Εκδόθηκε και πηγαίνει για ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την συνέχιση λειτουργίας των μονάδων τους ΑΗΣ Καρδιάς, από τις οποίες εξαρτάται η θέρμανση της ευρύτερης περιοχής κατά την χειμερινή περίοδο.

Τόσο ο υπουργός Γ. Σταθάκης, όσο και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, είχαν δεσμευτεί εδώ και καιρό απέναντι σε κατοίκους, εργαζόμενους, και τοπικούς βουλευτές, ότι θα παρατείνουν την διάρκεια ζωής των συγκεκριμένων μονάδων, ενώ για το θέμα το ΥΠΕΝ βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι οι ώρες λειτουργίας της Καρδιάς τελείωσαν πριν μερικές μέρες, ενώ της Καρδιάς 2 σε λίγες μέρες. Το ίδιο ισχύει και για τις μονάδες 3 και 4.

Η εξέλιξη αυτή δίνει μια “ανάσα” ζωής στην Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας, χωρί αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ασφυκτικό το πλαίσιο.

Ανακοίνωση της “Ενωμένης Εορδαίας”

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση ως «Τροποποίηση της αριθμ. 36060/1155/Ε.103/13.06.2013 απόφασης», που αφορά την παράταση των ωρών λειτουργίας των Μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει την δυνατότητα διασφάλισης της απρόσκοπτης παροχής Τηλεθέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Η «Ενωμένη Εορδαία» ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα ως μεγίστης σημασίας, με γνώμονα την προστασία της κοινωνικής συνοχής των πολιτών, που εξυπηρετούνται από την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας και επιβαρύνονται από την ενεργειακή φτώχεια. Η επίλυση του ήταν πρώτη προτεραιότητα για την δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής πλευράς για την περιοχή.

Η συνένωση δυνάμεων όλων όσων ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μας δείχνει τον δρόμο.

Ο αγώνας για την διασφάλιση της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της ΔΕΤΗΠ, για τη σύνδεση με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5, από τον Δήμο Εορδαίας, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης αλλά και ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας, συνεχίζεται.

 

#η_ιστορία_γράφεται_από_τους_παρόντες

#ΕΝΩΜΕΝΗ_ΕΟΡΔΑΙΑ

 

Μοιραστείτε την είδηση