Απέρριψε την εισήγηση Κέφαλου για κατάθεση στοιχείων στον Οικονομικό Εισαγγελέα το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ – Την αναβολή της έγκρισης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια προκάλεσαν οι εξελίξεις

2 Min Read

Την προηγούμενη έρευνα από ορκωτό λογιστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα όσα έδειξε η προσωπική έρευνα του προέδρου Νίκου Κέφαλου έχουν βάση, αποφάσισε τελικά το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που δεν προχώρησε στην υιοθέτηση της εισήγησης του προέδρου.

Η αιτιολογία ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και μόνο αν το πόρισμα του ορκωτού λογιστή δείξει κάτι μεμπτό, θα υπάρξει κίνηση προς τον οικονομικό εισαγγελέα, όπως ο κ. Κέφαλος πρότεινε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κάνει αναφορά σε πιθανή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και διαφορά περίπου 50.000 ευρώ στα οικονομικά στοιχεία της παράστασης «Το Τάβλι», όταν καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Οι εξελίξεις δημιούργησαν προβληματισμό στην Περιφέρεια

Ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με την χρηματοδότηση, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η έγκριση της χρηματοδότησης με 45000 ευρώ, μέσω της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης (Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), που ήταν προγραμματισμένη να τεθεί προς έγκριση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 23 Μαρτίου.

«Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε στην προγραμματική σύμβαση. Θα παρακαλούσα, ωστόσο, να το αποσύρουμε και να το φέρουμε σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς υπάρχει δημοσίευση στην οποία ο ίδιος ο κύριος Κέφαλος κάθεται και μιλάει για πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος και καταλήγει ότι οφείλουν να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούμαρης.

Ταυτόχρονα, έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με τον ρόλο της Περιφέρειας στην συγκεκριμένη σύμβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα ήταν φρόνιμο να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς είμαστε λίγο χύμα σε αυτή την ιστορία και ίσως θα πρέπει να φέρουμε κάποια πρόταση να έχουμε κι μείς έναν εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση