Χωρίς φτερά η Κοζάνη

1 Min Read
Η είδηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Είχαν ήδη προηγηθεί προειδοποιητικές αναφορές και δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο να φύγει η Egnatia Aviation από το αεροδρόμιο της Κοζάνης. Τα σύννεφα που έκαναν σκοτεινό τον ουρανό της Κοζάνης μαζεύονταν εδώ και αρκετό διάστημα, οπότε η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τυπικά το γεγονός.
Έτσι η Κοζάνη μένει χωρίς… τα φτερά της Egnatia Aviation. Δεν θα βλέπουμε στο εξής στον ουρανό της μικρής μας πόλης τα μικρά εκπαιδευτικά αεροπλάνα, αλλά ούτε και τους ένστολους εκπαιδευόμενους πιλότους της.
Ήταν πριν λίγα χρόνια που υποδεχτήκαμε την Egnatia Aviation και αναθαρρήσαμε ότι πραγματικά μπορεί μια ιδιωτική επένδυση να βρει ελκυστική την Κοζάνη και να την κάνει σπίτι της. Ήταν μια εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα δουλειάς και συνεργασίας αρκετών ανθρώπων που πίστεψαν ότι το ανεκμετάλλευτο αεροδρόμιο “Φίλιππος” θα μπορούσε να αποτελέσει φιλόξενη βάση για εκπαίδευση πιλότων από όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς, όμως, τα ανεπίλυτα προβλήματα και η έλλειψη διάθεσης να λυθούν αποδείχθηκαν οι σοβαρότεροι εχθροί στην προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αφήνει οριστικά στην τύχη της την Κοζάνη. Άλλη μια σοβαρή απώλεια για έναν τόπο που κάθε χρόνο γίνεται και μικρότερος.
Μοιραστείτε την είδηση