Στον «παλιό» κόσμο της δημοσιογραφίας δεν υπήρχε χειρότερο πράγμα από το να «πεθάνεις» άνθρωπο ζωντανό. Στο «νέο» κόσμο, πολλοί λάτρεψαν το ρόλο του ψυχοπομπού. Το χειρότερο δεν είναι ότι πρακτορείο ειδήσεων και σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί αναπαρήγαγαν χωρίς έλεγχο μια ανάρτηση ενός τύπου που κάνει καριέρα με τις νεκρολογίες, αλλά ότι δεν κατάλαβαν καν που είναι το λάθος. Και μιλάμε, βέβαια, για τον ψευδώς ανακοινωθέντα θάνατο του βιρτουόζου του κλαρίνου Γιώργου Μάγγα που διαψεύστηκε λίγες ώρες μετά.
Έτσι, άλλοι μίλησαν για διάψευση είδησης, όπως το καλό μας ertnews, δείχνοντας ότι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει είδηση, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως το protagon αφαίρεσαν απλά την ανάρτηση. Δε βαριέσαι, μωρέ, ένα λαθάκι κάναμε, το φύσηξε και το πήρε ο αέρας του διαδικτύου θα είπαν.
Χειρότερο με διαφορά, ωστόσο, υπήρξε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ), το οποίο εκτός του ότι δεν έκανε τη μια και μόνη δουλειά που είχε, να διασταυρώσει δηλαδή το γεγονός, έστειλε στους συνδρομητές τους μια πληροφορία που βασιζόταν σε ένα τουήτ που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου των ηθοποιών. Είπαμε είναι δύσκολες οι βάρδιες του Αυγούστου, αλλά όχι κι έτσι.