O συντονιστής της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο κόμμα

4 Min Read

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι!

Δεν συνηθίζω να τοποθετούμαι δημόσια αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι εξελίξεις τρέχουν και θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε θέση και να εκφράσουμε την άποψη μας με τον καλύτερο τρόπο.

- Advertisement -

Ζούμε καθημερινά μία πολλή δύσκολη και περίεργη κατάσταση, δεν είναι όμως δυστυχώς πρωτόγνωρη για το χώρο μας.

Αντί  λοιπόν εμείς να βάλουμε ένα τέλος στην καθημερινή αντιπαράθεση, εσωστρέφεια και διχασμό προσπαθούμε να ρίξουμε κι άλλο λάδι στην φωτιά με αποτέλεσμα να χάνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να απογοητεύουμε τα ίδια τα μέλη και στελέχη μας.

Ας βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό, είναι ανάγκη της κοινωνίας να μας δει ενωμένους. Είναι ανάγκη να δείξουμε σοβαρότητα και ενότητα!

Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν την κοινωνία.

Οι πολίτες αναστενάζουν με την καθημερινή οικονομική εξαθλίωση που τους επιβάλει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Έχουμε απέναντι μας της χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία του τόπου.

Έχουν διαλύσει την δημόσια υγεία (ασθενείς εν αναμονή απογευματινών χειρουργείων, ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού σε όλους τους κλάδους, αύξηση τιμών των φαρμάκων 100% και αυτά είναι ένα δείγμα από όλα όσα συμβαίνουν).

Έχουν αφήσει την παιδεία στο έλεος κάθε υπουργού που δεν έχει σχέση με την παιδεία (ελλείψεις εκπαιδευτικών, καμία οργάνωση στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, κλείσιμο τμημάτων ειδικοτήτων σε πανεπιστήμια, κανένα σχέδιο για τις φοιτητικές εστίες, λουκέτα σε σχολεία, συγχωνεύσεις τμημάτων και έχουμε να αναφέρουμε πάρα πολλά).

Στην περιοχή μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά ζητήματα όπως η άναρχη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών όπως είδαμε στο τελευταίο χωροταξικό σχέδιο που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής μας (διάλυση γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, τουρισμού, φυσικής ομορφιάς και πάει λέγοντας) και όλα αυτά χωρίς κανένα μελετημένο σχέδιο.

Η ακρίβεια, οι φόροι και οι μισθοί πείνας έχουν φτάσει την κοινωνία μας στην πλήρη εξαθλίωση.

Είναι υποχρέωση μας να δώσουμε λύσεις σε όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα και άλλα πολλά αλλά και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες με σοβαρότητα, σεβασμό, αλληλεγγύη και να τους πείσουμε πως είμαστε η εναλλακτική λύση, πως είμαστε ο πολιτικός χώρος που θέλει και μπορεί να βγάλει της κοινωνία από τον βάλτο.

Αυτό όμως για να το καταφέρουμε πρέπει να σταθούμε όρθιοι με σοβαρότητα και να σεβαστούμε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος. Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα ασχέτως το τι θα ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς, τα μέλη και τα στελέχη.

Κανένας πρόεδρος, καμία Κεντρική Επιτροπή ή Βουλευτής ακόμα και Συντονιστής, δεν μπορεί να ακυρώσει και να αφαιρέσει την φωνή της βάσης του κόμματος μας. Η δημόσια προβολή απόψεων και θέσεων χωρίς την προηγούμενή τους συζήτηση στα θεσμικά όργανα του κόμματος, αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά στα μέλη μας και στην κοινωνία από όσα υποτίθεται ότι λύνουν.

Καλώ όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα συντροφικότητα και να πορευθούμε σε μια νέα εκλογική διαδικασία χωρίς προστριβές, που θα έχει μόνο ως στόχο την άνοδο του κόμματος μας για το καλό όλων των πολιτών.

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή και διακυβεύεται το μέλλον του κόμματος μας.

Ας αποδείξουμε σε όλους τους πολιτικούς χώρους πως δεν τελείωσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως θα ήθελαν και πως το κόμμα μας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Κοζάνη 25-9-2024

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Κοντός Παναγιώτης!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση