Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή το Πολυθεματικό Φεστιβάλ “Αντίπερα Γιορτές”

8 Min Read

Μετά την αναβολή λόγω του καιρού, και με μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα, το Πολυθεματικό Φεστιβάλ “Αντίπερα Γιορτές” μας προσκαλεί στη λίμνη Πολυφύτου για να ζήσουμε τις ομορφιές του τόπου μας αλλιώς και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Φετινή προσκεκλημένη η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου σε μια μεγάλη συναυλία με 7 μουσικούς (28/9), ενώ για πρώτη φορά στη λίμνη θα απολαύσουμε ταινία α’ προβολής (27/9), θα φάμε συλλογικά στο γαστρονομικό φεστιβάλ (29/9), θα μάθουμε μέσα από εργαστήρια ενηλίκων, θα κάνουμε περιπατητικές διαδρομές και θα διασκεδάσουμε με πολλές δράσεις για παιδιά!

- Advertisement -

 Όλα δίπλα στη λίμνη μας, στη λίμνη που ενώνει!!!

Με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09 

18:00 – 20:00

Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με παράλληλα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες, όπως γιόγκα για όλους από την Κάτια Μαλούτα (να έχετε μαζί σας στρωματάκι), Sup pilates στο νερό από την Σταυρούλα Σαμιόγλου και τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης (να έχετε μαζί σας μαγιό, πετσέτα, και μια αλλαξιά ρούχα), “Υβριδικές Τέχνες” – Βιωματικό εργαστήρι Περιπατητικής Τέχνης με χαρτογράφηση του χώρου και performance από την γλύπτρια και εικαστικό (ecology art) Carla Blasco Aguirre και την εικαστικό, με έμφαση στα κοινωνιολογικά προβλήματα, Κατερίνα Αναστασίου.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για όλους/ες χωρίς πρότερη εμπειρία και συστήνεται η κράτηση θέσης στο 6973990563.

20:00 – 22:00 

Θερινό Σινεμά “Η μούσα του Μπονάρ”

Μια προβολή – εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε, για μια σχέση η οποία σήκωσε πάνω της μια ολόκληρη καλλιτεχνική δημιουργία, του τολμηρού ζωγράφου Πιερ Μπονάρ με τη Μαρτ ντε Μελινί που έγινε μοντέλο για πολλούς από τους πίνακές του. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, σε σκηνοθεσία του Μαρτέν Προβόστ.

Με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Βενσάν Μακέν, Στέισι Μάρτιν, Ανούκ Γκρίνμπεργκ

Η ταινία έχει λάβει σήμανση από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “Κατάλληλη για όλους”.

Συστήνεται να έχετε μαζί σας ζακέτα, χαλάκι, ή μαξιλάρι για να καθίσετε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/09 

17:30 – 19:30 

Στρογγυλή τράπεζα “Η αθέατη πλευρά της Λίμνης”. 

Μία ανοιχτή συζήτηση για τον τόπο και τη γύρω περιοχή της λίμνης. Μια  ματιά στη λίμνη που δεν ξέραμε. Μικρές εισηγήσεις με προσωπικές ιστορίες και εικόνες της αθέατη λίμνης. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι: Γαβριηλίδης Σταύρος Ιάσωνας, Γκαμπούρα Νανά, Γκορτσούλη Σοφία,  Μάνος Δημουδιάς

Τσικριτζής Λάζος.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννης Κουμπούρας – Εύη Μιμίκου 

19:30 – 20:30 – Παραλίμνιος μουσικός περίπατος

Πεζοπορία δίπλα στη λίμνη σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία την ώρα του ηλιοβασιλέματος, με μουσικές στάσεις από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Υπεύθυνη καθηγήτρια Δώρα Τανή.

21:00 – 23:00 –  Μεγάλη συναυλία  με τη Μαρία Παπαγεωργίου Full Band

Ύστερα από μία σειρά σημαντικών παραστάσεων και συνεργασιών και μετά από την ιδιαίτερη αίσθηση που προκάλεσε η πρόσφατη παράσταση – πρόταση με τη νέα ανάγνωση των έργων του Θάνου Μικρούτσικου, η Μαρία Παπαγεωργίου μας προσκαλεί ξανά στη συγκίνηση της ερμηνείας και της προσωπικής της τέχνης.

Με τη δεκάχρονη πλέον προσωπική της δισκογραφία, αλλά και την ικανότητα της στις νέες αναγνώσεις αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ευρύτερη έννοια της μουσικότητας – καθώς και μέσα από τις συνεργασίες της με σημαντικούς ανθρώπους από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία, η Μαρία Παπαγεωργίου δημιουργεί στις συναυλίες της ένα σπάνιο ηχητικό περιβάλλον, όπου πλέκονται οι δεκαετίες, οι γλώσσες, οι τραγουδοποιοί και οι ιστορίες τους.

Συντελεστές :

Ευριπίδης Ζεμενίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Γιώργος Ντάνης (μπάσο), Weronika Kijewiska (τσέλο), Ειρήνη Ζούτσου (φωνητικά) Βασιλική Κωνσταντέλλου (φωνητικά)

23:00 – 00:00

Παρατήρηση εναέριου θόλου από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09

11:00 – 13:00 – Παιδικό φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλήματα και μαγειρικές!

Με μια πλειάδα δραστηριοτήτων δίνουμε στα παιδιά τον πρώτο ρόλο στο φεστιβάλ. Μαζί μας με μαγειρέματα και δημιουργικές δραστηριότητες: το κέντρο προσχολικής αγωγής Α.μπε.μπα.μπλομ, ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο Στρουμφάκια, το παιδικό εργαστήρι Kids on the block, η Διάδυμα, η Ομάδα Happy Tales, το Τμήμα ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, και ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με κανό για όλα τα παιδιά 7 ετών και πάνω!

Κεράσματα και εκπλήξεις σε όλα τα παιδιά από την εθελοντική ομάδα VimaLab (Νίκου Βιβή – Μαρκοπούλου Μαρία), και εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες από την Αναστασία Μητράγκα.

* Το κάθε παιδί να έχει μαζί του πόδια μαγειρικής, σκούφο (αν υπάρχει), ένα μαχαιράκι και μια επιφάνεια κοπής για την προετοιμασία του φαγητού, καθώς και μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που βραχεί στο κανό. 

12:00 – 13:00 – “Pulcinella” – λαϊκό παραδοσιακό Ναπολιτάνικο κουκλοθέατρο

“Ue ue ueeee βγες έξω Τερεζινα που θέλω να σου τραγουδήσω ένα τραγούδι”… Ο Pulcinella (Ιταλός αδερφός του δικού μας Φασουλή) χαίρεται τη ζωή και τον έρωτα με την αγαπημένη του Τερεζίνα! Αλλά δεν τον αφήνουν ήσυχο… Στο δρόμο του θα συναντήσει εμπόδια και κινδύνους που θα αντιμετωπίσει με θάρρος!!

13:00 – 15:00 – Γαστρονομικές δημιουργίες τοπικής κουζίνας για όλους

Σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα Κυριακάτικο πικ νικ στη φύση. Θα υπάρξει έκθεση με συμμετοχή τοπικών παραγωγών στην οποία μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα όποιος παραγωγός επιθυμεί. Παράλληλα η σεφ Νανά Γκαμπούρα θα αναβιώσει παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα και θα προσφερθεί φαγητό σε μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Σερβίων! 

Τέλος θα υπάρξει μικρή έκθεση εθιμικών εδεσμάτων του ετήσιου γαστρονομικού εθιμικού κύκλου, που περιλαμβάνει πολλά εδέσματα, και θα παρουσιάσει η κ. Ματίνα Μόμτσιου.

14:00 – 16:00 – Πικ νικ στη λίμνη και λαϊκό γλέντι με την Κωνσταντίνα Τεντόγλου (φωνή), τον Βαγγέλη Τζημόπουλο (κιθάρα) και τον Χάρη Μαυρομάτη (μπουζούκι)

**Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Βαβλιάρα με τίτλο “Στου νερό τον καθρέφτη”. Αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα μιας δουλειάς που κράτησε πάνω από 4 χρόνια και η οποία αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες. Η φύση είναι το σπίτι μας και είμαστε κομμάτι της. Ο σεβασμός προς αυτήν είναι σεβασμός προς τον ίδιο μας τον εαυτό…. 

***Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος και την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, των Δήμων Σερβίων, Βελβεντού και Κοζάνης, της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας και την αμέριστη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας VimaLab (Νίκου Βιβή – Μαρκοπούλου Μαρία).

Τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/j8Sh18QgHyQomtXj8

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση