Ανεξάρτητος και… με τη βούλα ο Χάρης Γκοβεδάρος

3 Min Read

Παραιτήθηκε μετά από προσωπικές προκλήσεις

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Χάρη Γκοβεδάρου από την παράταξη του Γιώργου Αμανατίδη και η απαλλαγή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Υπηρεσιών.

- Advertisement -

Ο κ. Γκοβεδάρος υπέβαλε την παραίτηση του στις 30 Σεπτεμβρίου με επιστολή στην οποία ανέφερε επακριβώς: «Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω για την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη του κ. Γιώργου Αμανατίδη “Συμμαχία για την ανάπτυξη”. Η απόφαση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις ηθικές αξίες και αρχές που με διέπουν, δεν μπορώ να βρίσκομαι σε μια παράταξη της οποίας ένα μέλος απείλησε και εξύβρισε το σπίτι μου και κατ’ επέκταση την οικογένεια μου».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης ευχαρίστησε τον κ. Γκοβεδάρο για τη συνεργασία που είχαν και του ευχήθηκε να είναι γερός. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε πως δεν έχει συναντήσει ξανά στην πολιτική του διαδρομή τέτοια φαινόμενα που θίγουν και προβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου προσώπου με αποτέλεσμα να οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. «Είναι θλιβερό να συμβαίνουν αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω την εντύπωση ότι πρώτη φορά συμβαίνουν τέτοια πράγματα και θα πρέπει να πάρετε πρωτοβουλία για να διαφυλάξετε ένα κλίμα σεβασμού μεταξύ όλων των συναδέλφων» επεσήμανε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Κασαπίδης. Στο ίδιο κλίμα και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου η οποία σημείωσε πως η δήλωση παραίτησης του κ. Γκοβεδάρου ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες και πολιτικές αντιπαλότητες μεταξύ των μελών του σώματος αλλά δεν υπήρξε ποτέ παραίτηση για λόγους εξύβρισης. «Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και για το έργο της Περιφερειακής Αρχής και για το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε σαν σώμα» τόνισε η κ. Ζεμπιλιάδου και παρακάλεσε να μην επιτραπούν ξανά τέτοιες πράξεις.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νόντας Στολτίδης υπογράμμισε πως εκτίμηση τους είναι ότι η αφορμή για την παραίτηση του κ. Γκοβεδάρου ήταν τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά η ουσία είναι πως ο κ. Γκοβεδάρος διαφοροποιείται σε αρκετά ζητήματα στρατηγικά με την Περιφερειακή Αρχή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, από τη Δευτέρα υπήρξε μερική παύση ισχύος, ως προς το πρόσωπο του,  της απόφασης «Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση