Πλοηγός Δεξιοτήτων στο Ν. Κοζάνης: Προχωρά η κατάρτιση, σε εξέλιξη η σύζευξη με τις επιχειρήσεις για την πρακτική άσκηση των ωφελούμενων

2 Min Read

Προχωρά με μετρήσιμα αποτελέσματα, γοργούς ρυθμούς, και απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος, η εξέλιξη του έργου της κατάρτισης των 500 ανέργων του Νομού Κοζάνης σε νέες κρίσιμες δεξιότητες, με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Κοζάνης. Πρόκειται για την πράξη «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001146 η οποία υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2021-2017, και συγκεκριμένα του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Το έργο αφορά στην απόκτηση και επικαιροποίηση – αναβάθμιση «ψηφιακών και πράσινων» δεξιοτήτων που άπτονται «ψηφιακών και πράσινων επαγγελμάτων» υψηλής ζήτησης, για ανέργους της υπό μετάβαση περιοχής του Νομού Κοζάνης.

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου κρίνεται ιδιαιτέρως θετική, αφού σε πολύ μικρό χρόνο το Επιμελητήριο Κοζάνης κατάφερε να προχωρήσει πλήθος διαδικασιών. Ο δικαιούχος υπέβαλε πρόταση στη σχετική πρόσκληση της ΕΥΔΑΜ για την κατάρτιση των ανέργων σε νέες καινοτόμες ειδικότητες η οποία εγκρίθηκε, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για το έργο, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό με επιτυχία και ανέδειξε ανάδοχο εταιρεία που τρέχει το έργο, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων ανέργων, ολοκληρώνει το θεωρητικό σκέλος της κατάρτισης τους και ξεκινά τη σύζευξη για την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του Ν. Κοζάνης.

- Advertisement -

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν τρία καινοτόμα θεματικά αντικείμενα, τα οποία παρακολουθούν οι καταρτιζόμενοι. Τα αντικείμενα αυτά είναι: Δεξιότητες στην Πράσινη Οικονομία, Δεξιότητες σε νέες μορφές ενέργειας, Δεξιότητες στην Πράσινη Οικονομία. Έως σήμερα, έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της θεωρητικής κατάρτισης σε 7 από τα 21 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί. Στα τμήματα αυτά, συμμετείχαν συνολικά 170 ωφελούμενοι, οι οποίοι σε θεωρητικές εξετάσεις πιστοποίησης πέτυχαν και πιστοποίησαν τις γνώσεις τους. Ήδη, για 70 από αυτούς έχει γίνει σύζευξη με επιχειρήσεις και άρα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής. Η κατάρτιση, τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται στο σύνολο των 21 τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  www.kozani-katartisi.gr

Μοιραστείτε την είδηση