Κάλεσμα σωματείων και φορέων σε κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης

2 Min Read

Μαζική κινητοποίηση διοργανώνεται την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ., στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στο Κοβεντάρειο, με αφορμή τη συζήτηση για την τηλεθέρμανση. Η προτεινόμενη λύση για την τιμολόγηση της τηλεθέρμανσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους κατοίκους και τα σωματεία να εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενες αυξήσεις.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής δήλωσαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, υπογραμμίζοντας ότι τα οικονομικά βάρη των νοικοκυριών δεν αντέχουν περαιτέρω επιβαρύνσεις.

- Advertisement -

Η κινητοποίηση που προγραμματίζεται έχει ως βασικά αιτήματα:

  • Καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης.
  • Απρόσκοπτη παροχή τηλεθέρμανσης σε όλους τους κατοίκους της Κοζάνης.
  • Διαγραφή των χρεών των τηλεθερμάνσεων προς τη ΔΕΗ Α.Ε. και διασφάλιση ότι αυτά δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες με άλλο τρόπο.
  • Έκτακτο κονδύλι από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.
  • Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης σε χωριά του Δήμου Κοζάνης, με παροχή επιπλέον επιδομάτων στους κατοίκους λόγω καιρικών συνθηκών.
  • Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς και σωματεία από διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Κοζάνης, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, και άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικές ομάδες.

Οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους να παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τα νοικοκυριά της περιοχής.

Μοιραστείτε την είδηση