Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» έρχονται και στην Κοζάνη

2 Min Read

Πιο εύκολη την καθημερινότητα χιλιάδων γονέων με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών, στοχεύει να κάνει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, παρέχοντας υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας των νηπίων τους.

Μία τέτοια υπηρεσία είναι το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο είχε τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή μόλις σε 62 δήμους και από το νέο έτος έρχεται και στην Κοζάνη.

- Advertisement -

“Ο Δήμος και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας, εδώ και καιρό προσπαθεί να εφαρμοστεί το παραπάνω πρόγραμμα σε όλη την Επικράτεια. Επίσης σε συνεργασία και με άλλους Δήμους, έχει ζητήσει την επέκταση του Προγράμματος του “Προσωπικού Βοηθού”, για μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα ατόμων με αναπηρία. Και τα δύο προγράμματα είναι εξαιρετικά σημαντικά και φυσικά πρέπει να προωθούν από την Κυβέρνηση άμεσα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαποστόλου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς που επιθυμούν να προσέχουν τα εγγόνια τους ή τα ανιψιά τους και να πληρωθούν με 500 ευρώ το μήνα.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία απλή αίτηση και να εντάξουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς που φροντίζουν ήδη ή επιθυμούν να φροντίσουν τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους κ.λ.π.

Ειδικότερα με μία απλή διαδικασία οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα και να φροντίζουν τα εγγόνια τους. Εφόσον οι γιαγιάδες ή οι παππούδες είναι συνταξιούχοι θα πρέπει να το δηλώσουν στον ΕΦΚΑ καθώς ισχύουν όσα προβλέπονται για την εργασία των συνταξιούχων.

Μοιραστείτε την είδηση