Π. Ματιάκης: Πριν μας κουνήσουν το δάχτυλο, ας αναλάβουν πρώτα τις δικές τους ευθύνες

2 Min Read

Διαβάζοντας τις μέρες αυτές τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι Δημοτικές παρατάξεις «Ενότητα» και «Κοζάνη, τόπος να ζεις» για το θέμα της συμφωνίας που υπογράψαμε για τις τηλεθερμάνσεις, μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα.

«Οι δύο αυτές παρατάξεις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα κοινά του τόπου μας στις Δημοτικές εκλογές του 2023 και δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτές που διοίκησαν το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Κοζάνης για πάρα πολλά χρόνια;»

- Advertisement -

Η απάντηση, και με βάση πάντα τα γραφόμενα τους, είναι πως ναι. Γιατί το συμπέρασμα που βγάζει κάποιος από τις ανακοινώσεις τους είναι πως για όλα τα προβλήματα της ΔΕΥΑ Κοζάνης ευθύνεται η Δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, αφού όλα δημιουργήθηκαν μέσα σ’ αυτούς τους εννιάμιση μήνες που έχουμε αναλάβει εμείς την ευθύνη.

Ντράπηκα, ειλικρινά. Περίμενα από ανθρώπους που τιμήθηκαν πολλές φορές από τους συμπολίτες μας και άσκησαν επί χρόνια εξουσία, να έχουν το φιλότιμο αλλά και την ευθιξία ν’ αναλάβουν κάποιες, έστω, από τις ευθύνες τους.

Κατανοώ και σέβομαι το ρόλο τους ως αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λειτουργούν με επιλεκτική μνήμη και να κάνουν το άσπρο μαύρο μόνο και μόνο για να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί ευθύνες έχουν και μάλιστα μεγάλες κι ας μη θέλουν να τις  αναγνωρίσουν.

Τις αναγνωρίζουν, όμως, οι συμπολίτες μας που βλέποντας τη στάση τους σήμερα, μπορούν να καταλάβουν γιατί φτάσαμε ως εδώ και γιατί μια Δημοτική αρχή και ένα Διοικητικό Συμβούλιο εννιάμιση μόλις μηνών κλήθηκαν να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο, σε προηγούμενες περιόδους κάτω από πολύ καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες σε σχέση με τις σημερινές.   

    Παναγιώτης Ματιάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση