Ερωτήματα του Λάζαρου Μαλούτα για τη συμφωνία της τηλεθέρμανσης

1 Min Read

Αλήθεια ποια διευθέτηση 20ετίας και ποιοι στόχοι υπηρετούνται από το κείμενο που υπογράφηκε ???

* Αλήθεια, ποια θα είναι η τροφοδοσία με θερμική ενέργεια των διασυνδεδεμένων ΤΘ σε 2-3 χρόνια όταν θα κλείσουν ΟΛΟΙ οι λιγνιτικοί ΑΗΣ ώστε να υπηρετείται ο στόχος της 20ετίας ? (Με δεδομένο ότι η ΣΥΘΗΑ το πολύ να καλύπτει τις ανάγκες της Κοζάνης). Ελπίζω όχι αυτό που προφορικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ στο ΔΣ !

- Advertisement -

* Ποια η συμβολή ΥΠΕΝ/ΔΕΗ ΑΕ στο διακανονισμό των οφειλών όταν από 16 περίπου εκ., τα 10 αποπληρώνονται από τον Δήμο, από μελλοντικούς πόρους του Δήμου και από μελλοντικούς πόρους των δημοτών. ?

* Ποια βιωσιμότητα ? Με ποιά θερμική ενέργεια ? Με τι κόστος για τους πολίτες ? Με την αποδοχή ότι οι μονάδες III, IV και V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου κλείνουν στις 31-12-2025 ?

* Η συμβολαιοποίηση τόσο της ΣΥΘΗΑ όσο και των έργων διασύνδεσης προκύπτει από διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και ΘΑ γίνει στο μέλλον.

* Τέλος η “έγκαιρη ολοκλήρωση” των έργων διασύνδεσης, δηλαδή έως 31-12-2025, μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί ! Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των έργων διασύνδεσης της ΔΕΥΑΚ αυτό φθάνει στο 2027 !

Έλεος……

Μοιραστείτε την είδηση