Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδέει τους φοιτητές με Έλληνες του εξωτερικού

Χρόνος Κοζάνης
3 Min Read

Μνημόνιο συνεργασίας με το «Ελληνισμός εν Δράσει» για επαγγελματική δικτύωση και νέες ευκαιρίες

Νέες δυνατότητες επαγγελματικής δικτύωσης για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του επιδιώκει να δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τη συνεργασία του με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνισμός εν Δράσει» (Hellenism in Action), που είναι γνωστό για την πρωτοβουλία BrainReGain. Οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο να ενισχύσουν την επαφή των νέων με την αγορά εργασίας και με Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Η συνεργασία προβλέπει τη διερεύνηση κοινών δράσεων μέσα από τέσσερις πρωτοβουλίες του Σωματείου, τις BrainExplore, BrainExchange, BrainReGain και BrainReConnect. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συνδέουν νέους, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και Έλληνες της διασποράς, επιδιώκοντας την ανταλλαγή γνώσεων και επαγγελματικών εμπειριών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η δυνατότητα των φοιτητών και αποφοίτων να γνωρίσουν διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις της αγοράς και να δημιουργήσουν επαφές που μπορούν να τους φανούν χρήσιμες στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους πορείας.

Η αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της εμπειρίας των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας χρειάζονται ευκαιρίες να γνωρίσουν διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους», ανέφερε, εξηγώντας ότι στόχος είναι οι νέοι να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και επαγγελματικές επαφές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνισμός εν Δράσει», Κωνσταντίνος Κεσεντές, στάθηκε στη σύνδεση της νέας γενιάς με τον Ελληνισμό της διασποράς. «Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά και ο Ελληνισμός της διασποράς δεν αποτελούν δύο ξεχωριστούς κόσμους, αλλά δύο πολύτιμα κομμάτια του ίδιου μέλλοντος», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να μετατρέψει αυτή τη σχέση σε ευκαιρίες και γνώση.

Στη συνάντηση για την υπογραφή του μνημονίου συμμετείχαν επίσης, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο εκτελεστικός διευθυντής Κώστας Νίκου, η υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης Πολυξένη Φυτάκη, το στέλεχος του Γραφείου Κωνσταντίνα Γεωργιάδου, η προϊσταμένη της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Εύη Ρούσου, η προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή και ο απόφοιτος Θάνος Λιατίφης. Από το Σωματείο συμμετείχε η γενική διευθύντρια Κατερίνα Μπαλικάκη, ενώ παρευρέθηκε και ο Βαγγέλης Κώττης από την πρωτοβουλία BrainReGain.

Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας, με τις συγκεκριμένες κοινές δράσεις να αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης από τους δύο φορείς.

Μοιραστείτε την είδηση