ΑΔΜΗΕ: Η μετακίνηση των πυλώνων στη Νέα Ποντοκώμη είναι υπόθεση της ΔΕΗ

2 Min Read

Σχετικά με δημοσίευμα του energypress.gr το οποίο βασίστηκε σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης μας έστειλε τις εξής διευκρινήσεις:

«α) Η μετακίνηση των πυλώνων που εμπλέκονται στον  οικισμό Νέας Ποντοκώμης αφορά υποχρέωση της ΔΕΗ Α.Ε

β) Κατά την διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ Δήμου Κοζάνης και ΔΕΗ Α.Ε στα μέσα Σεπτεμβρίου συμμετείχαν και στελέχη της ΑΔΜΗΕ Α.Ε  όπου συμφωνήθηκε να υποβληθούν από τον ΑΔΜΗΕ εναλλακτικές προτάσεις, τεχνικά εφικτές, προκειμένου να μπορεί να γίνει η σχετική  μετατόπιση του τμήματος των Γραμμών Μεταφοράς που διέρχεται από τον εν λόγω μελλοντικό οικισμό.

γ)Από πλευράς ΑΔΜΗΕ έγιναν οι σχετικές προτάσεις –σε τεχνικό και μόνον επίπεδο-δεδομένου ότι εκεί σταματά η αρμοδιότητα του και η  ευθύνη που ανέλαβε κατά την συνάντηση.

Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια συνάντηση μεταξύ ΑΔΜΗΕ και Δήμου Κοζάνης που να αφορά είτε ποια από τις τεχνικά εφικτές λύσεις θα επιλεγεί πόσο μάλλον για το πιθανό κόστος που αφορά καθαρά την ΔΕΗ Α.Ε.

Είναι σαφές ότι η μετακίνηση των πυλώνων είναι ένα θέμα που αφορά την μετεγκατάσταση του οικισμού και σαφώς και πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος για την τροφοδότηση του ΕΣΜΗΕ.

Όταν αποφασιστεί η τελική λύση και  μας ζητηθεί από την ΔΕΗ Α.Ε και τον Δήμο Κοζάνης το εκτιμώμενο κόστος τότε θα μπορείτε ενδεχομένως να αναφέρεστε σε μια συμφωνία αλλά μεταξύ  ΔΕΗ- ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ με όποιο κόστος προκύπτει για το έργο».

Μοιραστείτε την είδηση