Αφού σας χαλάσει, τι την θέλετε την εξουσία;

3 Min Read

Κάποιου είδος ιός πρέπει να έχει κτυπήσει τον ευρύτερο χώρο της «ριζοσπαστικής Αριστεράς», της εντεθέν του ΚΚΕ, ως παρενέργεια της έκθεσης της στην εξουσία. Κάποιος ιός που προκαλεί απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και ασυνάρτητα παραληρήματα χωρίς κανέναν ειρμό.

 

- Advertisement -

*** Η «Αυγή», επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με δυο άρθρα κατά του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κυρίως λόγω της αξίωσης του να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης, που υπήρξε και διευθυντής της εφημερίδας. Πάρτε ένα μικρό δείγμα από το ένα άρθρο:

 

Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την «πνευματική» του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον».

 

Το καταλαβαίνουν αλήθεια ότι αυτό το «φτύσιμο», πάει κατευθείαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού τους, αφού εκείνος είναι που αποδέχτηκε να ικανοποιήσει τις όποιες αξιώσεις της κατεστημένης ιεραρχίας; Εκείνος έκανε το αλλοτινό «Αντώνη, έγραψες ιστορία» σε «Νίκο, χαιρέτα μας».

 

*** Ο Αλέκος Αλαβάνος, προκάτοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέντορας του, που τον προώθησε ως διάδοχο του, σε ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, σε εκδήλωση της κίνησης του, που συνεργάζεται πια με την «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη, παραλλήλισε τον σημερινό πρωθυπουργό με τον Σπύρο Μαρκεζίνη:

Χρησιμοποίησαν τον χουντικό πρωθυπουργό πρώην αρχηγό του κόμματος των Προοδευτικών για τη νομιμοποίηση της χούντας. Χρησιμοποιούν τον σημερινό πρωθυπουργό από την αριστερά για τη νομιμοποίηση της τρόικα.

Χρησιμοποίησαν τον πρώτο για την εξαπάτηση του δημοκρατικού κόσμου. Χρησιμοποιούν τον δεύτερο για την εξαπάτηση του αριστερού κόσμου της χώρας, του πιο ατίθασου, αγωνιστικού και ριζοσπαστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.

 

Λες και έπαθε επιλεκτική αμνησία και δεν θυμάται ποιος επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα, πρώτα για γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και τελικός για πρόεδρο του κόμματος.

 

Φοβάμαι πως δεν αρκεί μια θεραπεία με κινίνα. Αφού σας χαλάσει, τι την θέλετε την εξουσία;

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση