Αγνοούνται τα μεγάλα διαμερίσματα στην αγορά ακινήτων της Κοζάνης- Που κυμαίνονται οι τιμές

2 Min Read

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των φετινών βάσεων και την έναρξη της αναζήτησης στέγης για χιλιάδες φοιτητές στην Κοζάνη. Η αγορά φαίνεται πως έχει διαθεσιμότητα σε μικρά σπίτια ενώ παραμένει το πρόβλημα με τα μεγαλύτερα.
Ο “Χρόνος” απευθύνθηκε στο μεσίτη Νίκο Βαντσιώτη, για μας δώσει την εικόνα της αγοράς ακινήτων.
‘Το πρόβλημα είναι στα μεγάλα τα σπίτια’
Όπως αναφέρει ο κ. Βαντσιώτης “η αλήθεια είναι πως στα μεγάλα σπίτια 3αρια (2 κρεβατοκάμαρες, σαλο- κουζίνα, μπάνιο) και 4αρια (3 κρεβατοκάμαρες σαλο- κουζίνα, μπάνιο, ) δεν υπάρχουν. Αυτό γιατί η ανοικοδόμηση είναι μηδενική τα τελευταία 12 χρόνια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εφόσον υπάρχει μια οικονομική δυνατότητα, προτιμούν να κάνουν μια ανακαίνιση, στα παλιά σπίτια, ούτως ώστε να είναι αξιοπρεπή και διαθέσιμα για ενοικίαση”.

‘Υπάρχει επάρκεια στα μικρά σπίτια’
Αναφορικά με τα μικρά σπίτια, που αφορούν κυρίως τους φοιτητές ο κ. Βαντσιώτης υποστηρίζει πως “ υπάρχει επάρκεια. Οι τιμές είναι ικανοποιητικές. Λόγω του κορωνοιού πολλοί ενοικιαστές τα άφησαν νωρίτερα. Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Ως προς τις τιμές κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεν υπάρχει κάποια αυξητική τάση.
Στα μικρά σπίτια – στούντιο οι τιμές ξεκινάνε από 160 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 250 -260 ευρώ σε ένα δυάρι (δωμάτιο σαλο- κουζίνα, μπάνιο)”.

Ξανθοπούλου Αργυρώ

Μοιραστείτε την είδηση