Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα θα γίνουν

3 Min Read

Όλη αυτή η φασαρία με την δήθεν «εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου», και τις πομπώδεις εξαγγελίες του αρμόδιου για τα μέσα ενημέρωσης υπουργού Νίκου Παππά, είναι τελικώς «προφάσεις εν αμαρτίαις». Στα λόγια να λέμε ότι τάχα κάτι κάνουμε για τον εκδημοκρατισμό της ενημέρωσης. Ενώ στη πραγματικότητα θα συμβούν δυο πράγματα, τα όποια συνιστούν κραυγαλέα σύγκρουση του επιθυμητού με το εφικτό.

ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ: Εκείνο που θέλει πράγματι η κυβέρνηση, είναι να ελέγξει τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ώστε να ενισχύσει τον κομματικό μηχανισμό προβολής των απόψεων της. Και όχι μόνο στο επίπεδο των σταθμών που έχουν άδεια «εθνικής εμβέλειας», αλλά και κάθε μικρό, περιφερειακό ή τοπικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Σε εθνικό και τοπικό επίπεδο να προωθήσει δικά της τζάκια, «αριστερίζοντα» καιροσκοπικώς επ’ αντιπαροχή. Αλλά και να τιμωρήσει εκείνους με τους όποιους έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς».

ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ: Στην εποχή του ψηφιακού σήματος και των δορυφορικών εκπομπών, όλος αυτός ο φιλόδοξος σχεδιασμός του κ. Παππά θα έχει ως πραγματικά θύματα μόνο τους περιθωριακούς σταθμούς, εκείνους που δεν διαθέτουν τόση οικονομική ισχύ ώστε να «ξεγλιστρήσουν», από το πλαίσιο του νομοθετήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα μπορούν ανέτως να ξεπεράσουν τους σκοπέλους του κ. Παππά.

Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής δορυφορικής τηλεόρασης. Όπερ σημαίνει ότι αν έχω πολλά χρήματα και θέλω οπωσδήποτε να έχω τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας, μπορώ κάλλιστα να στήσω έναν σταθμό στην Κύπρο, την Αλβανία, ή τη Βουλγαρία, και να εκπέμπω μέσω δορυφόρου το πρόγραμμα μου. Και να περιλαμβάνεται άριστα στο «μπουκέτο» είτε της ΝΟΒΑ είτε του ΟΤΕ, ώστε να το βλέπει ο κάθε συνδρομητής τους.

Ζούμε επίσης στην εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου. Το όποιο, μεταξύ των άλλων παρέχει τη δυνατότητα σε αρκετούς να λειτουργούν ήδη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, για τα όποια δεν χρειάζονται καμία άδεια από τον κ. Παππά.

Τι θα συμβεί λοιπόν στην πράξη; Αυτό που τόσο κυνικά, με τόση «αριστερή ευαισθησία» περιέγραψε κατά την σύντομη «διάσκεψη των προέδρων» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα.

Ο εστί μεθερμηνευόμενον: Τώρα που ταχτοποιήσαμε τα δικά μας παιδιά στην ΕΡΤ, ας πάνε να κουρεύονται οι μέλλοντες άνεργοι των ιδιωτικών σταθμών.

Μοιραστείτε την είδηση