Αλβανός Παοκτσής

1 Min Read

Όπως γράφαμε και προχθές οι λέξεις έχουν έναν δικό τους τρόπο να φτιάχνουν ιστορίες, να δείχνουν υπαρκτές και ανύπαρκτες σχέσεις αιτιώδους συνάφειας, αλλά και να να ενεργοποιούν στερεότυπα -τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε προκαταλήψεις- στο μυαλό μας.
Ο Αλβανός, ο οπαδός, ο Παοκτσής, ο ψεκασμένος, ο αντιεμβολιαστής, ο Μακεδονομάχος, ο νενέκος είναι μερικά μόνο από τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν στους μεγάλους μας διχασμούς, που εκφράστηκαν σε “πάνω” και “κάτω πλατείες”, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και γήπεδα.
Είναι και αυτά μέρος του προβλήματος και της ανάγκης μας ό,τι δεν καταλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, να το απλοποιούμε.
Αυτό που συνέβη με την εν ψυχρώ δολοφονία αυτού του νέου ανθρώπου είναι μια τέτοια περίπτωση. Όλα τα ελλείμματα στους μηχανισμούς του κράτους, όλη η βρωμιά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και η αδιαφορία όλων ημών απέναντι σε όσα συμβαίνουν, αρχικά έγιναν “Αλβανός οπαδός του ΠΑΟΚ σκότωσε 19χρονο οπαδό του Άρη”.
Με το δύσκολο τρόπο, δυστυχώς, και μετά τη δολοφονία Φύσσα, μάθαμε ότι τίποτα δεν είναι απλό και ότι αυτό που φαντάζει ως τυχαία δολοφονική πράξη, στην πραγματικότητα είναι μια καλά προμελετημένη ενέδρα που εκπορεύεται από οργανωμένους τρόπους εγκληματικής δράσης. Μένει να δούμε τη συνέχεια.

Μοιραστείτε την είδηση