Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντώνη Δημητρίου

2 Min Read

Φίλες και Φίλοι,
Αισθάνομαι, όσο ποτέ άλλοτε, δυνατός και ώριμος να προσφέρω στην αυτοδιοίκηση, να συμβάλλω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι.
Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας βάλλεται και πλήττεται. Οι δείκτες, όπως προκύπτουν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και όχι μόνο, είναι αμείλικτοι. Υψηλά ποσοστά ανεργίας, χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τελευταία θέση στην απορρόφηση κονδυλίων στην προγραμματική περίοδο που διανύουμε.
Ο πρωτογενής τομέας ακροβατεί μέσα στις αντίξοες οικονομικά συνθήκες και ο Δυτικομακεδόνας αγρότης δεν έχει αντίπαλο μόνο το δύσκολο κλίμα της περιοχής και τον βαρύ χειμώνα.
Ο τομέας του Εμπορίου, που προσπαθεί να ορθοποδήσει στο ίδιο δυσμενές περιβάλλον, έχει σκληρό ανταγωνιστή το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μεγάλα αστικά κέντρα γειτονικών Περιφερειών.
Η Επιχειρηματικότητα και η Μεταποίηση, αγωνίζονται για την ίδια την ύπαρξή τους, με τα λιγοστά χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης, που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.
Όλοι οι προαναφερθέντες τομείς-κλάδοι είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένοι με τον Ενεργειακό Χαρακτήρα της Περιφέρειας μας.
Η Δυτική Μακεδονία έστησε το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξής της γύρω από την ηλεκτρική παραγωγή και τη λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη και συρρικνούμενη. Στόχος μας και επιδίωξή μας πρέπει να είναι η ομαλή και δίκαιη μετάβαση στην μετά-Λιγνίτη εποχή. Δυστυχώς όμως, οδεύουμε σε βίαιη και απότομη μετάβαση, συμπαρασύροντας, με ολέθριες συνέπειες, τους υπόλοιπους τομείς.
Ήδη, υπάρχει αδυναμία απόδοσης του λιγνιτικού τέλους, του Τοπικού Πόρου όπως τον ξέρουμε, από πλευράς ΔΕΗ. Τι θα συμβεί με την ιδία συμμετοχή, η οποία βασίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις στον Τοπικό Πόρο, στα μελλοντική έργα της περιοχής που θα ενταχθούν στη Νέα Προγραμματική Περίοδο;
Η επόμενη περίοδος χρειάζεται σκληρή δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γρήγορες και βέλτιστες δράσεις και παρεμβάσεις.
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Αλλάζουμε Πορεία – Γιώργος Κασαπίδης.

Αντώνης Δημητρίου

- Advertisement -

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός & Αεροναυπηγός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία» – Γιώργος Κασαπίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση