Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα κοινωνικού τουρισμού

2 Min Read

Παράταση πήρε το πρόγραμμα, λόγω της αυξημένης ζήτησης

Από αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού 2023 – 2024 της Δ.ΥΠ.Α., για όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν ή αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πλατφόρμα.

Η συμμετοχή φέτος ήταν αυξημένη καθώς υποβλήθηκαν 579.580 αιτήσεις για 1.068.904 επιταγές, ενώ για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου αντί της 1ης Αυγούστου που ίσχυε μέχρι φέτος. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 300.000 επιταγές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι είναι:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ασφαλισμένοι στον e – EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα όλων των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, με εξαίρεση τους μακροχρόνια ανέργους, όπου οι άγαμοι πρέπει να μην ξεπερνούν τα 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι τα 24.000, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά παιδί ή αν είναι μονογονεϊκές οικογένειες, να μην ξεπερνούν τις 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενες κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί, μετά το πρώτο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα, την ίδια χρονική περίοδο.

Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου προγράμματος και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υπενθυμίζεται πως τη σκυτάλη θα πάρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση