‘Ανοιξε για τα ΙΧ και τα ασθενοφόρα η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

3 Min Read

Στον Αγιασμό στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων με αφορμή την επανακυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 «Σημαντική μέρα η σημερινή κυρίως για τους κατοίκους των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, γιατί μετά από 78 ημέρες ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας δίνεται σήμερα σε μερική κυκλοφορία με ασφάλεια, αλλά μόνο για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Θα πρέπει τώρα με σοβαρότητα και συνέπεια να συνεχιστεί το έργο με λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο σε κάθε σημείο της γέφυρας, ώστε να παραδοθεί καθ’ ολοκληρία και να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση για όλα τα οχήματα. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν άμεσα το δύσκολο έργο που ανέλαβαν» σημείωσε ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών.

- Advertisement -

Διαβάστε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ του “Χ”.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. θα ισχύουν από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου:

Α) Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και μόνο των επιβατηγών αυτοκινήτων, των επιβατηγών αυτοκινήτων με ρυμουλκούμενο όχημα, των μοτοσικλετών, των μοτοποδηλάτων, των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων, με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, θα διεξάγεται κανονικά, ρυθμιζόμενη από τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες για την εναλλακτική μονοδρόμηση της οδού «από την ΧΘ 18+900 έως την ΧΘ 20+300» , σε «λωρίδα» πλάτους 4,00 m στο μέσον – άξονα του καταστρώματος αυτής, με την τοποθέτηση σε πυκνή διάταξη πλαστικών κώνων επαρκώς στερεωμένων.

B) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, θα διεξάγεται από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

Γ) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Ρυμνίου και αντιστρόφως, θα διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.

  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Μοιραστείτε την είδηση