Ανορθολογισμός

2 Min Read

«Εγώ μπορώ να υποθέσω ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος. Το πιθανολογώ. Εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα. Μπορώ, επίσης, να υποθέσω ότι το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Το πότε θα διατεθεί ή πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του (!) αυτό εξαρτάται από τους λόγους σκοπιμότητας για τους οποίους γίνεται αυτό το πράγμα. Όταν οι συνθήκες διάδοσης επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, τότε θα γίνει αυτό το πράγμα».
Αν παίζαμε κάποιου είδους παιχνίδι, αναζητώντας το ποιος είπε την παραπάνω φράση, το μυαλό μας θα πήγαινε σίγουρα σε πολλούς από εκείνους τους τηλε-ευαγγελιστές, που ενίοτε καταλήγουν και στη Βουλή κι έχουν χτίσει καριέρες σπέρνοντας φόβο και σενάρια συνωμοσίας.
Δύσκολα θα πήγαινε το μυαλό μας σε επιστήμονα και μάλιστα της χημείας, επιστήμης που είναι κατ’ εξοχήν πειραματική και μελετά την ύλη και τις ιδιότητές της. Πολύ δυσκολότερα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω έχει μια επιπλέον ιδιότητα που τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα πράγματα, καθώς εκπροσωπεί το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας.
Κι όμως ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, επιστήμονας ταγμένος στην αποκάλυψη των σχέσεων αιτιώδους συνάφειας, κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υπηρετεί. Προτού ερευνήσει, συμπεραίνει. Από την υπόθεσή του οδηγείται στην διατύπωση συμπεράσματος και μάλιστα όχι στην παρέα του, αλλά δημόσια, σε τηλεοπτική εκπομπή του TV100.
Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση