Άνθρωποι: Αθώες ψυχές, βουτηγμένες στην αμαρτία της εποχής. Της Παναγιώτας Γεωργίας Γάτα

3 Min Read

Είναι εκπληκτικό το πώς εξελίσσεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου. Όπως επίσης, είναι άξιο απορίας το κατά πόσο εμπλουτίζει το πνεύμα του. Οι εμπειρίες, οι απόψεις και η φιλοσοφία για τη ζωή την οποία προσπαθεί ο καθένας να ζήσει, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

- Advertisement -

Ας γίνει μία ανασκόπηση μέσα στα πράγματα. Πόσες ήταν εκείνες οι φορές όπου πολλοί από εμάς καθίσανε στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που χαμογελούσαν συνεχώς, έλεγαν αστεία και έκαναν πάρα πολλά άλλα προκειμένου να γελάσουν οι γύρω; όμως οι ίδιοι δεν ήταν ευτυχισμένοι.

Η σκληρότητα της εποχής μας μάς έχει κάνει να αδιαφορούμε για πολλά. Πάμε με τους ρυθμούς που επιβάλλονται και όχι με τους ρυθμούς που μπορούμε. Ο άνθρωπος. Το κοινωνικό αυτό όν, πλέον στέκεται ανήμπορο απέναντι στην πρόκληση του να γίνει ευτυχισμένο. Μόνη πρόκληση είναι η επιτυχία, αλλά ξεχνάμε πως πρέπει να γίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας και πώς πρέπει να βάζουμε όρια. Σε κάποιες ηλικίες η ουσία είναι η διασκέδαση, οι παρέες, οι φίλοι, οι σχέσεις και πολλά άλλα που τραβούν το ενδιαφέρον όλων για τις μέχρι στιγμής εμπειρίες ζωής. Μετέπειτα, έρχεται η επαγγελματική καριέρα. Προσπαθούμε να την φτάσουμε στο ύψιστο σημείο, ξεχνώντας πολλές φορές σημαντικές προσωπικές στιγμές, αποτρέποντας το όνειρο του να γίνουμε ευτυχισμένοι με τον τρόπο που ποθήσαμε και με τους ανθρώπους που είχαμε δίπλα μας. Ύστερα χτυπιόμαστε και αργότερα απλά συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από αυτό το οποίο θελήσαμε. Και γιατί όλα αυτά; Επειδή πολλές φορές δεν έχουμε το θάρρος να διαχειριστούμε τα πράγματα όπως πρέπει. Τα μπερδεύουμε, πληγώνουμε άλλους άθελά μας και μετά μπερδευόμαστε οι ίδιοι. Φυσικά, πολύ απλά μια μέρα έρχεται η στιγμή του απολογισμού και εμείς βρισκόμαστε πελαγωμένοι από τις λάθος επιλογές των προτεραιοτήτων μας.

Άνθρωποι αθώοι που απλώς φοβούνται να ζήσουν στο έπακρο τη ζωή. Φοβούμενοι να προκαλέσουν την τύχη, το συναίσθημα και όλες τις αισθήσεις τους, χάνουν κάθε ευκαιρία για νέες εμπειρίες που μπορεί να τις θυμούνται για πάντα. Αυτές είναι οι «αμαρτίες» που δυστυχώς πολλοί από εμάς κάνουν. Μη ξεχνάτε πως εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε το πώς και με ποιους θα ζήσουμε και θα συνυπάρξουμε, προκειμένου να γίνουμε ευτυχισμένοι. Εμείς είμαστε οι επιλογές μας και πρέπει να κάνουμε τον εαυτό μας υπερήφανο για αυτές.

Επιμέλεια: Παναγιώτα Γεωργία Γάτα, Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας Συντακτών και Ρεπόρτερ του ΔΙΕΚ Κοζάνης                                                                                    

Μοιραστείτε την είδηση