Απάντηση στην ανεργία τα ναυτικά επαγγέλματα τόνισαν οι ομιλητές στην ημερίδα σταδιοδρομίας

2 Min Read
Οι επαγγελματικές προοπτικές στα ναυτικά επαγγέλματα ήταν το αντικείμενο της ημερίδας σταδιοδρομίας που διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής στην κατάμεστη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Κοζάνης και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.
Εκ μέρους του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» ο Μάρκος Μπελέγρης αναφέρθηκε στον κλάδο που είναι η εθνική υπερηφάνεια μας, όπως τόνισε ενώ σε ότι αφορά στο γιατί επελέγη ηΚοζάνη επελέγη επισήμανε ότι τα παιδιά της Ελλάδας πρέπει να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία, για να συνεχίσει να είναι ελληνική.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στο χαιρετισμό του και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κ. Κωνσταντόπουλος τονίζοντας πως ο αριθμός των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχει μειωθεί στο μισό και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες προοπτικές επαγγελματικές απο τους νέους της περιοχής.
«Ο μηχανικός εμπορικού ναυτικού δεν είναι ανέκδοτο στο νομό Κοζάνης» τονίζει ο καθηγητής Χαράλαμπος Λαμπαδάς, επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την ειδικότητα.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ενημερώθηκαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς για τις δυνατότητες απορρόφησης των μαθητών/τριών σε ναυτικά-ναυτιλιακά επαγγέλματα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα αναφέρθηκε στις προοπτικές των ναυτικών – ναυτιλιακών επαγγελμάτων ως απάντηση στην κρίση που μαστίζει το νομό.
Μοιραστείτε την είδηση