Απάντηση του Γ. Χιωτίδη στο Γ. Κασαπίδη για το Μαμάτσειο νοσοκομείο

2 Min Read

Με αφορμή τα από 7/12/2016 δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που αναφέρουν ως πηγή τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης της ΝΔ κ. Γιώργο Κασαπίδη, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Η Παθολογική Κλινική είναι σήμερα στελεχωμένη με δύο (2) ειδικούς ιατρούς παθολόγους και τέσσερις (4) ειδικευόμενους. Είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη δύο (2) επιπλέον ειδικών (έχουν συγκροτηθεί τα συμβούλια κρίσεων και αναμένονται οι εισηγήσεις της αξιολόγησης των υποψηφίων). Επιπλέον, εντός του 2016 θα αναλάβει υπηρεσία μία αγροτική ιατρός και προγραμματίζεται για το 2017 η πρόσληψη ενός ακόμα ειδικού.

2. Το Διαβητολογικό Ιατρείο δε λειτουργούσε από το 2010 λόγω της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής και ως εκ τούτου της αντικειμενικής αδυναμίας του Δ/ντή Παθολόγου – Διαβητολόγου κ. Σημελίδη Δημητρίου να το υποστηρίξει. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, το Διαβητολογικό Ιατρείο λειτουργεί από 1/9/2016 και για μία ημέρα την εβδομάδα, υπό τον Παθολόγο – Διαβητολόγο κ. Μαγιάννη Κώστα, εξυπηρετώντας ανά ημέρα λειτουργίας περίπου δεκαπέντε (15) ασθενείς. Στον προγραμματισμό της διοίκησης είναι για το 2017, με την καλύτερη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής, να λειτουργεί δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα.

3. Προσελήφθησαν ιδιώτες ιατροί (με τις νόμιμες διαδικασίες και με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου), για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου κατά τα έτη 2014 και 2015. Το Νοσοκομείο εξέδωσε ένταλμα πληρωμής μέρους της σχετικής δαπάνης, το οποίο δεν εγκρίθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση